Παραιτήθηκε από πρόεδρος της Ένωσης Πρώην Βουλευτών ο Πυλαρινός λόγω Σκοπιανού

25/05/2018, 21:55
pylarinos

Στην Τακτική Ετήσια Συνέλευση της Ένωσης Τέως Βουλευτών-Ευρωβουλευτών που πραγματοποιήθηκε χθες, 25η Μαΐου 2018, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής συμμετείχε ως μέλος η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, τ. Βουλευτής Ν. Ηλείας.

Οι τ. Βουλευτές και Ευρωβουλευτές που συμμετείχαν στη Γ.Σ. στηλίτευσαν ιδιαιτέρως την κυβερνητική πολιτική ιδίως όσον αφορά στις περαιτέρω μειώσεις των συντάξεων και την συνέχιση της μακρόχρονης οικονομικής κρίσης την οποία διέρχεται η χώρα μας.

Το ζήτημα της ονοματοδοσίας του FYROM απασχόλησε ιδιαίτερα τη Γενική Συνέλευση, ενώ επικρίθηκε ο τρόπος διαχείρισης αυτού του ζητήματος, το οποίο συζητείται κεκλεισμένων των θυρών, ενώ αφορά στο σύνολο του Ελληνικού λαού. Κατά την πρόταση του Προέδρου της Ενώσεως, την οποία υιοθέτησαν και πολλά από τα μέλη, υποδείχθηκε η διενέργεια δημοψηφίσματος για την λήψη σχετικής απόφασης ως προς την μειοψηφία θα ήταν η πλέον κατάλληλη, ενώ εγκρίθηκε ομόφωνα καταδικαστικό ψήφισμα για τους κυβερνητικούς χειρισμούς ως προς το θέμα του ονόματος.

Προς δε ένδειξη διαμαρτυρίας, ο Πρόεδρος της Ένωσης, κ. Κ. Πυλαρινός, πρώην Βουλευτής Ν.Δ. παραιτήθηκε από τη θέση του δηλώνοντας τα εξής:

«Σεβόμενος την αιματοβαμμένη από θυσίες ιστορία της Μακεδονίας μας, την τιμή και τους πενηντάχρονους αγώνες των Συναδέλφων μου, αρνούμαι να παρακολουθώ από την θέση του Προέδρου της Ένωσης την διαδικασία εκχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας, σε σφετεριστές και πλαστογράφους της ιστορίας, οι οποίοι με μεθοδεύσεις επαίσχυντες και δόλιες, και τη στήριξη ανεύθυνων παραγόντων της διεθνούς σκηνής, συντηρούν ένα μακροχρόνιο, εις βάρος της Ελλάδος, επεκτατικό αλυτρωτισμό. Η παραίτησή μου είναι μήνυμα οργής ενός Έλληνα πολίτη και αυτονόητη πράξη καθήκοντος.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου, με αφορμή την συμμετοχή της στην Τακτική Γενική Συνέλευση συγχαίρει τόσο την ενεργή δράση της Ένωση στα δρώμενα της χώρας όσο και χαιρετίζει τη αδιάκοπη συμμετοχή των τόσο καταξιωμένων συναδέλφων στην υπεράσπιση των εθνικών μας θεμάτων. Προτρέπει δε και άλλους συναδέλφους, τ. Βουλευτές και Ευρωβουλευτές, να εγγραφούν στην Ένωση και να δώσουν με τη συμμετοχή τους ακόμα ισχυρότερη φωνή στον Ελληνικό λαό, που κατά το παρελθόν τους είχε κάνει την υπέρτατη τιμή να τους εξελέγξει στον υψηλό αυτό δημοκρατικό αξίωμα.

Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με την Ένωση Τέως Βουλευτών-Ευρωβουλευτών, μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Ενώσεως: http://www.enosisve.gr.