«Γέφυρες» στον Μπουτάρη ρίχνουν οι κατηγορούμενοι

23/05/2018, 12:09
mpoutaris2
«Γέφυρες» προς την πλευρά του Γιάννη Μπουτάρη επιχείρησαν να ρίξουν τις τελευταίες ώρες οι κατηγορούμενοι για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων, σύμφωνα με το voria.gr.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τουλάχιστον δύο από τους κατηγορούμενους επικοινώνησαν μέσω των δικηγόρων τους με το γραφείο του δημάρχου Θεσσαλονίκης ζητώντας να μιλήσουν με τον κ. Μπουτάρη, κάτι που δεν κατέστη δυνατόν οπότε μετέφεραν τις προτάσεις τους, στους συνεργάτες του.
Ο δικηγόρος του 17χρονου εξέφρασε τη λύπη του για ότι συνέβη, λέγοντας ότι ο πελάτης του είναι διατεθειμένος να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη από τον δήμαρχο.

Ο δικηγόρος ενός άλλου εκ των κατηγορουμένων ο οποίος θα δικαστεί εντός της ημέρας, επικοινώνησε και αυτός με το γραφείο δημάρχου και πρότεινε ο πελάτης του να πληρώσει τις ζημίες που προκάλεσε στο αυτοκίνητο του κ. Μπουτάρη.

Σύμφωνα με πηγή από το δημαρχείο, ο κ. Μπουτάρης είπε ότι το ζήτημα δεν είναι προσωπικό ώστε να μπορεί ο ίδιος να αποφασίσει καθώς όπως τόνισε το αυτοκίνητο είναι περιουσία του δήμου. «Ας απευθυνθεί στον δήμο, ας το πληρώσει και ας κρίνει το δικαστήριο εάν αυτή η πράξη του μπορεί να συνεκτιμηθεί κατά την έκδοση της ετυμηγορίας» φέρεται να δήλωσε ο κ. Μπουτάρης.

Όπως αναφέρει το voria.gr, ένας εκ των δραστών της επίθεσης σε βάρος του κ. Μπουτάρη, είναι μέλος της νεολαίας της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κατηγορούμενο και του δήλωσε την απόλυτη στήριξή του τονίζοντας παράλληλα πως θα είναι στο πλευρό του για ό,τι χρειαστεί. Πάντως, η οικογένεια του κατηγορούμενου αρνείται κάθε συμμετοχή του στη νεολαία της Χρυσής Αυγής.

Στο μεταξύ, ένας από τους δύο 20χρονους κατηγορούμενους, είναι μέλος συλλόγου Ταε Κβο Ντο, στην περιοχή της Νεάπολης.

Ο άνδρας ο οποίος φαίνεται στο βίντεο να προπηλακίζει τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κρατώντας στην αγκαλιά το παιδί του διαμένει στην περιοχή του Κορδελιού. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τις τελευταίες ημέρες προχώρησε σε ριζική αναμόρφωση της σελίδας του στο Facebook προκειμένου να σβήσει προηγούμενες αναρτήσεις του οι οποίες πιθανόν να τον έφερναν σε δυσχερή θέση.

Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης όσο και η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώ Γούλα η οποία ήταν παρούσα κατά τη διάρκεια της επίθεσης σε βάρος του κ. Μπουτάρη, θα παρευρεθούν στο δικαστήριο.