Η δεύτερη ανάγνωση από τις αλλαγές στο MSCI

«Καραμπόλες» δημιουργούνται σε μεγάλο αριθμό τίτλων, μετά την ανακοίνωση της διαγραφής της Folli Follie Group από τον δείκτη MSCI Global Standard Greece. Είναι ενδεικτικό ότι μέρος της αγοράς θεωρούσε ως δεδομένη την έξοδο, αλλά, στον αντίποδα, μια μικρή μειοψηφία θεωρούσε απίθανη αυτή την εξέλιξη τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Η Wood είχε προειδοποιήσει ότι η Folli Follie Group θα αποχωρούσε από τον δείκτη MSCI, ωστόσο δεν υπήρξε προσθήκη της Motor Oil, όπως προέβλεπε. Η αγορά εκτιμάει ότι οι εκροές για τη Folli Follie Group μπορεί να κυμανθούν από τα 12-17 εκατ. δολάρια..

Η προσθήκη της Folli Follie Group στον μικρότερο δείκτη MSCI και η προσθήκη της ΓΕΚ Τέρνα προκαλούν εμμέσως την έξοδο των Ελληνικών Πετρελαίων από το Small Cap και θα επηρεάσουν επίσης και τα ποσοστά συμμετοχής των υπόλοιπων εταιρειών.

Πλέον η Alpha Βank παίρνει την πρώτη θέση σε όρους στάθμισης από τον ΟΤΕ, ενώ συνολικά αυξάνεται το βάρος των τραπεζών στον δείκτη έναντι των υπόλοιπων εταιρειών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του MSCI, οι νέες σταθμίσεις των 8 τίτλων που απαρτίζουν πλέον τον μεγάλο δείκτη MSCI Greece από την 1η Ιουνίου είναι οι ακόλουθες:

Αlpha Βank: Αύξηση στάθμισης στο 18,9% από 16,8%.
Eurobank: Αύξηση στάθμισης στο 12,1% από 10,3%.
Εθνική Τράπεζα: Αύξηση στάθμισης στο 11,8% από 11,6%.
Τράπεζα Πειραιώς: Μείωση στάθμισης στο 6,2% από 6,4%.
ΟΤΕ: Μείωση στάθμισης στο 18,3% από 19,1%.
ΟΠΑΠ: Μείωση στάθμισης στο 13,7% από 14,9%.
Jumbo: Μείωση στάθμισης στο 9,6% από 10%.
ΤΙΤΑΝ: Μείωση στάθμισης στο 6,3% από 7%.
Folli Follie Group: Μείωση στάθμισης από 3,98%.