Τσίπρας: Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για συμφωνία με την ΠΓΔΜ

Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για συμφωνία με την ΠΓΔΜ, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη Σόφια μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής Ε.Ε-Δυτικών Βαλκανίων.

Τόνισε ωστόσο ότι έχει διανυθεί πολύ μεγάλη απόσταση και ότι θα υπάρξουν κι άλλα βήματα με στόχο να βρεθούμε στις αρχές του επόμενου μήνα.

Με τον ομόλογό μου της ΠΓΔΜ είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση.
Η πρόοδος που είχε επιτευχθεί στη συνάντηση των ΥΠΕΞ στο Σούνιο ήταν ουσιαστική», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Προσπαθούμε να υπάρξει συμφωνία με την ΠΓΔΜ μέχρι τέλους Ιουνίου.  Αυτό που επιδιώκουμε δεν είναι μια συμφωνία εύθραυστη, αλλά μια συμφωνία που μπορεί να αντέξει στον χρόνο», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε πως «άκουσα χθες με χαρά – και δεν το λέω με διάθεση πολιτικής αντιπαράθεσης –  τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τοποθετείται υπερασπίζοντας ουσιαστικά τη θέση της κυβέρνησης.

«Είχαμε εξαιρετικά ενδιαφέρουσες συνομιλίες που θα έχουν ιδιαίτερα σημαντικό αντίκτυπο για το μέλλον της περιοχής και συνολικά της Ευρωπαϊκής Ενωσης», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι αναδείχτηκε η θετική ατζέντα της στήριξης των Δυτικών Βαλκανίων, στόχος της Ελλάδας είναι η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και αναφέρθηκε στο σημαντικό γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή.