Δεν επισπεύδεται η μείωση του αφορολόγητου

Το Σάββατο θα υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς σε τεχνικό επίπεδο

A European Union (EU) flag, left, and Greek national flag fly near the Parthenon temple on Acropolis hill in Athens, Greece, on Monday, Oct. 31, 2011. Europe's plan to solve the region's debt crisis made credit-default swaps covering Greece "ineffective," Moody's Investors Service said. Photographer: Angelos Tzortzinis/Bloomberg via Getty Images

Την εκτίμησή του για ρυθμό ανάπτυξης 2% – 2,1% φέτος μετέφερε αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ  μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς για τα δημοσιονομικά ζητήματα.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, το ΔΝΤ αναθεώρησε τις προβλέψεις του για το φετινό πλεόνασμα, στο 3,5% του ΑΕΠ από 2,9% προηγουμένως.

Ο αξιωματούχος εξέφρασε την πεποίθηση ότι “δεν υπάρχει καμία πιθανότητα για πρόωρη μείωση του αφορολογήτου”, δηλαδή πριν το 2020.  Εξ ίσου απόλυτος ήταν όμως και για τις περικοπές στις συντάξεις: Όταν ρωτήθηκε για τις περικοπές του 2019 απάντησε “τα συμφωνηθέντα θα τηρηθούν”.

Ωστόσο, μίλησε επίσης και για ένα δημοσιονομικά ουδέτερο αποτέλεσμα λόγω των αντίμετρων που όπως είπε θα εφαρμοσθούν και τα 2 έτη.

Τόνισε επίσης ότι το Σάββατο θα υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς σε τεχνικό επίπεδο.