Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές

Τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα και η άνοδος της Nestle μετά τη συμφωνία του ελβετικού ομίλου τροφίμων για συνεργασία με τη Starbucks προσέφεραν στήριξη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Η προσοχή στρέφεται στις τιμές του πετρελαίου, καθώς το αργό ενισχύθηκε πάνω από τα 70 δολ. το βαρέλι, για πρώτη φορά από το 2014.

Η βουτιά κατά 12%, ωστόσο, της μετοχής της Air France λόγω της αναταραχής που επικρατεί στη διοίκηση της εταιρίας και η αδυναμία μεταξύ των χρηματοπιστωτικών μετοχών ασκούσε πιέσεις, περιορίζοντας την άνοδο του πανευρωπαϊκού δείκτη Stoxx 600 σε 0,1%, ενώ οι βρετανικές αγορές ήταν κλειστές λόγω αργίας.

Η Nestle σημείωσε νωρίτερα άνοδο 0,6% μετά την είδηση ότι θα καταβάλει 7,15 δισεκ. δολάρια στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας συμμαχίας στην αγορά του καφέ, στην οποία ο όμιλος τροφίμων εξασφαλίζει τα δικαιώματα να πουλά τα προϊόντα της Starbucks σε όλο τον κόσμο έξω από τα καταστήματα της αμερικανικής αλυσίδας καφέ, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η μετοχή της Air France υποχώρησε κατά 12% αφού ο διευθύνων σύμβουλός της Ζαν-Μαρκ Ζαναγιάκ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα παραιτηθεί.