Eυάγγελος Βενιζέλος – Ντόρα Μπακογιάννη υπέρ της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια

03/05/2018, 14:33
1

Σαφή θέση υπέρ της αναδοχής και από ομόφυλα ζευγάρια παίρνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος την ώρα που στην ΔΗΣΥ η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών του κόμματος τάσσονται κατά της ρύθμισης . Έκπληξη και η θέση της Ντόρας Μπακογιάννη που κόντρα στη γραμμή της ΝΔ στηρίζει τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στην συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης των αποφάσεων ευρωπαϊκών δικαστηρίων εξήγησε ότι «αφού ο νόμος προβλέπει σύμφωνο συμβίωσης για αναδοχή, δεν μπορεί να υπάρξει διάκριση μεταξύ ετερόφυλων και ομόφυλων. Θα εξεταστούν ισότιμα από κοινωνική υπηρεσία και τη δικαιοσύνη. Η νομολογία προβλέπει ότι τα κράτη-μέλη δεν έχουν υποχρέωση να προβλέψουν και γάμο. Ο αποκλεισμός από υπόθεση υιοθεσίας ομοφυλόφιλης γυναίκας, παραβιάζει άρθρα της Σύμβασης. Ο αποκλεισμός διαζευγμένου πατέρα που είναι ομοφυλόφιλος από επαφή με κόρη του, παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η προστασία των δικαιωμάτων, ο σεβασμός της νομολογίας πρέπει να είναι η γραμμή μας. Δεν πρέπει να γινόμαστε θύματα κοινωνικής και επικοινωνιακής υποκρισίας. Φυσικό τέκνο δικαιούνται να αποκτήσουν και ομοφυλόφιλα άτομα. Σέβομαι απολύτως την ηθική ατομική και χριστιανική της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά νομοθετούμε αλλιώς ως Πολιτεία», είπε ο κ. Βενιζέλος.

Ανάλογο ήταν και το πνεύμα της Ντόρας Μπακογιάννη «συμμερίζομαι την άποψη του κ. Βενιζέλου. Όλοι μας θα έχουμε μια υποχρέωση σε βάθος ενημέρωσης της κοινωνίας για το τί πραγματικά λέμε. Στην κοινωνία υπάρχει αντίληψη ενός μέρους του ζητήματος», είπε.