Στήριξη στις ευρωαγορές από τα εταιρικά αποτελέσματα

Προς την πέμπτη διαδοχική εβδομάδα κερδών οδεύουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τα θετικά αποτελέσματα από τις ισπανικές τράπεζες και η ανάκαμψη των τεχνολογικών μετοχών προσέφεραν στήριξη στις ευρωπαϊκές αγορές στην αρχή της συνεδρίασης σήμερα, οι οποίες αναμένεται να καταγράψουν την πέμπτη συνεχή εβδομάδα κερδών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,2% και οδεύει προς το μεγαλύτερο σερί ανοδικών συνεδριάσεων σε εβδομαδιαία βάση από τον περασμένο Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το Reuters.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,7% στις 12.587 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο καταγράφει άνοδο 0,17% στις 7.433 μονάδες, ενώ στις 5.456 μονάδες διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.

Στο επίκεντρο βρίσκονταν οι τράπεζες, με τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα των ισπανικών BBVA και Caixabank να οδηγούν τις μετοχές τους σε άνοδο κατά 2% και 0,1% αντίστοιχα.

Οι μετοχές των εταιριών τεχνολογίας επίσης προσέφεραν στήριξη στην αγορά καθώς ο κλάδος συνέχιζε να ανακάμπτει από το πρόσφατα αρνητικό κλίμα, ύστερα από τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα του τεχνολογικού κολοσσού Facebook και αμερικανικών εταιριών ολοκληρωμένων κυκλωμάτων.