Πιέσεις στις ευρωαγορές μετά την πτώση στη Wall Street

25/04/2018, 11:39
stocks

Πτωτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τις χθεσινές ισχυρές απώλειες στη Wall Street, καθώς οι ανησυχίες για την αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων αντιστάθμισαν τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα εταιριών όπως η Kering και η Credit Suisse.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει πτώση 0,5%. Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχωρεί 0,6% στις 12.463 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο καταγράφει απώλειες 0,3% στις 7.402 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC 40 διαπραγματεύεται στις 5.438 μονάδες με οριακή μεταβολή -0,1%.

Στην αγορά κυριαρχούν οι ανησυχίες για τις υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων, καθώς η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου ξεπέρασε το συμβολικό όριο του 3% χθες, δημιουργώντας αμφιβολίες για την ελκυστικότητα των μετοχών και των κλάδων που διανέμουν σταθερά μερίσματα, όπως σχολιάζει το Reuters.

Σχεδόν όλοι οι ευρωπαϊκοί κλάδοι κινούνταν σε αρνητικό έδαφος, με τις μετοχές πετρελαίου και αερίου να σημειώνουν τις μεγαλύτερες απώλειες καθώς η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε από τα πρόσφατα υψηλά επίπεδα.

Η μετοχή της εταιρίας ειδών πολυτελείας Kering σημείωσε άνοδο 7% μετά την εντυπωσιακή επίδοση στα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου χάρη στην ισχυρή ζήτηση για ρούχα και τσάντες της Gucci.

Η Credit Suisse κατέγραψε άλμα 4,6% καθώς τα κέρδη πρώτου τριμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς.