Μοσκοβισί: Στο 4,2% το πλεόνασμα με όρους προγράμματος

23/04/2018, 16:23
moscovici2

Την ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδας που «υπερβαίνουν τους στόχους», εκφράζει σε σημερινή δήλωσή του ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, με αφορμή την ανακοίνωση της Εurostat.

«Tα σημερινά στοιχεία της Εurostat δείχνουν ότι για μια ακόμη φορά, και το 2017, η Ελλάδα υπερέβη τους δημοσιονομικούς της στόχους», αναφέρει στη δήλωσή του ο Π. Μοσκοβισί, προσθέτοντας ότι για δεύτερη διαδοχική χρονιά η Ελλάδα κατέγραψε δημοσιονομικό πλεόνασμα, στο 0,8% του ΑΕΠ το 2017, πολύ καλύτερο από την την τελευταία πρόβλεψη της Επιτροπής το Νοέμβριο του 2017.

Συνεχίζοντας, ο Π. Μοσκοβισί υπενθυμίζει ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας το 2009 υπερέβαινε το 15% του ΑΕΠ και τονίζει: «Οι τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια για την αποκατάσταση των δημόσιων οικονομικών της και τη μεταρρύθμιση της οικονομίας της, τώρα αποδίδουν».

Όσον αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα, ο Π. Μοσκοβισί τονίζει ότι φτάνει το 4,2% του ΑΕΠ το 2017, δηλαδή υπερδιπλάσιο του στόχου του 1,75% του ΑΕΠ και σημειώνει ότι υπολογίστηκε με τη μέθοδο που συμφωνήθηκε με όλους τους εταίρους στο πλαίσιο του προγράμματος του EMS. «Αυτά τα καλά νέα είναι ευπρόσδεκτα για την Ελλάδα πριν από τις κρίσιμες συζητήσεις του Eurogroup που πρέπει να προετοιμάσει τη θετική ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος φέτος το καλοκαίρι», καταλήγει η ανακοίνωση του Π. Μοσκοβισί.