Όλη η αλήθεια για το deal Αλαφούζου – Ταϊλανδών

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η πρόταση του Πάιροτζ Πογκμενσιάν για την αγορά του Παναθηναϊκού αποτελεί ένα από τα πιο hot επιχειρηματικά deals που θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν. Εάν, φυσικά, κλείσει. Γιατί ο Αλαφούζος είναι δυνατός παίκτης, απρόβλεπτος και με ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία. Και το γεγονός ότι δεν έχει απαντήσει στον Ταϊλανδό αλλά ζητάει επιπλέον 11 εκατ. δείχνει ή ότι δεν θέλει να φύγει και έχει το δικό του σχέδιο ή ότι κάτι άλλο περιμένει. Αν και η πρόταση Γιαννακόπουλου θεωρείται δύσκολα υλοποιήσιμη και σε κάθε περίπτωση απαιτεί πολύ χρόνο λόγω και γραφειοκρατικών δυσκολιών.

Επένδυση 150 εκατ. για γήπεδο – Εμπορικό κέντρο και ξενοδοχείο στον Βοτανικό 

Οι Ταϊλανδοί έχουν αποφασίσει να ρίξουν λεφτά για δύο λόγους. Πρώτον, ποντάρουν στο real estate και θέλουν να επωφεληθούν της διπλής ανάπλασης και να προωθήσουν το σχέδιο του Βοτανικού! Πρόθεσή τους είναι να φτιάξουν ένα υπερσύγχρονο γήπεδο το οποίο θα κοστίσει πάνω από 50 εκατ. και παράλληλα να ανεγερθεί το προβλεπόμενο εμπορικό κέντρο και ένα ξενοδοχείο 7 αστέρων. Το ύψος της επένδυσης θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν γίνει ήδη οι προκαταρτικές συζητήσεις με την Alpha Bank που λόγω Βωβού έχει τον πρώτο λόγο για το εμπορικό κέντρο, το ακίνητο και τα χρέη! Η τράπεζα φέρεται θετική στις συζητήσεις, οπότε όλα είναι θέμα τιμήματος και εξέλιξης των πραγμάτων.

– Τα φυτώρια του Ζάχαβι σε Αφρική και Λατινική Αμερική

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι ξέρουν την ποδοσφαιρική δουλειά. Την έχουν κάνει μέχρις ενός σημείου με τη Μάντσεστερ Σίτι, με τη Ρέντινγκ, όπου και εκεί το πρότζεκτ είχε αστική ανάπτυξη, την κάνουν τώρα στην Οξφόρδη που παίζει τρίτη κατηγορία στην Αγγλία, την κάνουν και με τη βελγική Μουσκρόν! Η συνεργασία του Ταϊλανδού με τον μεγάλο μάνατζερ Πίνι Ζάχαβι ανοίγει άλλους δρόμους και άλλες προοπτικές. Ο σκοπός του ποδοσφαιρικού κομματιού, όπως μου λένε, είναι να αποτελέσει ο Παναθηναϊκός ένα σκαλοπάτι για την προώθηση παικτών. Η ομάδα Ζάχαβι έχει άκρες σε φυτώρια παικτών στην Αφρική αλλά και στη Λατινική Αμερική. Η παρουσία του Παναθηναϊκού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα δώσει τη δυνατότητα το πρότζεκτ αυτό να προχωρήσει. Θέλει όμως στρατηγική, επαφές διαφόρων ειδών, συμφωνίες και άνθρωπο που θα το τρέξει από την αρχή μέχρι το τέλος.

Μεγάλο αφεντικό ο μίστερ 10% Αβραάμ Γκραντ

Όλο το τιμ των επενδυτών του Ταϊλανδού έχει αποφασίσει την ομάδα αλλά και το πρότζεκτ να το τρέξει ο Αβραάμ Γκραντ! Ο Ισραηλινός πρώην προπονητής της Τσέλσι, το όνομα του οποίου είχε παίξει ένα φεγγάρι και για τον πάγκο του Ολυμπιακού, είναι κολλητός του Ζάχαβι και άνθρωπος εμπιστοσύνης του Πάιροτζ! Είχε δουλέψει μάλιστα για ένα διάστημα και σε ομάδα συμφερόντων των επενδυτών στην Ταϊλάνδη το 2014! Ο Γκραντ, λοιπόν, θα είναι το μεγάλο αφεντικό του Παναθηναϊκού εάν κλείσει η δουλειά. Και πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση λένε ότι ο Ισραηλινός μάνατζερ θα κατέχει και το δέκα τοις εκατό της ΠΑΕ Παναθηναϊκός!!!

Πάσχα στο Πόρτο Χέλι ο Πάιροτζ

Ο Πάιροτζ Πιενγκμποσάντ έχει το τελευταίο διάστημα επισκεφθεί τη χώρα μας τρεις φορές! Μάλιστα, λέγεται ότι το Πάσχα το πέρασε μεταξύ Σπετσών και Πόρτο Χελιού, παρέα με τον καλό του φίλο και συνέταιρο σε διάφορες δουλειές εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη. Ο Ρέστης, πάντως, αν και είχε συνεργαστεί με τον Ταϊλανδό στο πρότζεκτ της Μάντσεστερ Σίτι, τώρα δεν θα έχει ρόλο, καθώς ο ίδιος είναι φίλαθλος του Ολυμπιακού και δεν το κρύβει. Όμως, θα βοηθήσει τον φίλο του τον Πάιροτζ όσο μπορεί με τις σχέσεις και τις γνωριμίες του. Άλλωστε, έχουν αποκτήσει μαζί και δύο κάστρα!!!

Πού έφαγε στην Αθήνα 

Ο Ταϊλανδός είναι τόσο απλός άνθρωπος που κυκλοφορούσε ανάμεσά μας χωρίς να δίνει στόχο. Ενδεικτικά, την τελευταία φορά που ήταν στην Αθήνα το ένα βράδυ έφαγε στο Τιέρ του Νέου Ψυχικού, το άλλο στο εστιατόριο Μπαρμπαρόσα στο Χαλάνδρι, και το τρίτο σε κρεατάδικο στη Νέα Ερυθραία, ιδιοκτησίας στενού φίλου του Βίκτωρα Ρέστη!

Στα εννιά εκατ. η διαφορά

Τα πάντα θα κριθούν σύντομα, λένε οι επενδυτές. Η πρόταση στον Γιάννη Αλαφούζο είναι γενναιόδωρη και του καλύπτει τα 20 εκατ. που είχε δεσμευθεί πως θα βάλει. Όπως θα μπουν άλλα 27 εκατ. στην ομάδα για να καλυφθούν όλα τα χρέη, ενώ θα καταβληθούν 7,5 εκατ. στον εφοπλιστή Τσακίρη για να εξοφληθεί το Απήλιον. Ο Αλαφούζος όμως ζητάει απλώς 13 εκατ. που έπεσαν στα 9, καθώς οι Ταϊλανδοί δέχτηκαν να του απεγκλωβίσουν έσοδο διαφημιστικό ύψους 4,5 εκατ. Του έχουν επίσης παραχωρήσει τα τηλεοπτικά για του χρόνου ύψους 6,5 εκατ., που έχουν προεισπραχθεί. Και θα πληρώσουν και 2 εκατ. ευρώ στη ΓΕΚ Τέρνα για τις σουίτες που έχει κατασκευάσει η εταιρεία και δεν έχει πληρωθεί. Όμως ο Αλαφούζος δεν απαντάει… Γιατί;