Φέσσας σε Τσίπρα: Πρέπει να διπλασιαστούν οι επενδύσεις

18/04/2018, 13:11
fessas1

Την ανάγκη για διπλασιασμό των επενδύσεων, τόσο ως απόλυτο μέγεθος όσο και ως ποσοστό του ΑΕΠ το συντομότερο δυνατόν επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας σε δηλώσεις του με αφορμή το συνέδριο του Συνδέσμου για τις επενδύσεις που προγραμματίζεται για την επόμενη εβδομάδα.

Κάλεσε, δε, τον Πρωθυπουργό να αναλάβει εκστρατεία προσέλκυσης επενδύσεων, ενόψει και της λήξης του μνημονίου τον Αύγουστο, τονίζοντας ότι πρέπει να δοθεί ένα κεντρικό μήνυμα προς την επενδυτική κοινότητα.

"Δεν μπορούμε να βγούμε από την κρίση χρησιμοποιώντας την πόρτα από την οποία μπήκαμε", ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας την ανάγκη για παραγωγικές επενδύσεις με επενδυτικά κεφάλαια, κυρίως στη μεταποίηση όπου δημιουργούνται θέσεις εργασίας και προστιθέμενη αξία, αντί για κατανάλωση με δανεικά.

Απαντώντας σε ερώτηση τόνισε ότι η υψηλή φορολογία κυρίως της εργασίας είναι ανασταλτικός παράγοντας αλλά δεν είναι ο μοναδικός και η μελέτη της Deloitte που εκπονήθηκε για λογαριασμό του ΣΕΒ φιλοδοξεί να εντοπίσει τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές που πρέπει να εφαρμόσει η χώρα μας για να προσελκύσει επενδύσεις.

"Όλες οι συνταγές είναι γνωστές, όλες οι χώρες κάνουν κάτι για να προσελκύσουν επενδύσεις, μένει να βρούμε αυτό που ταιριάζει στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει κάτι που πρέπει να ανακαλύψουμε", κατέληξε ο κ. Φέσσας.