Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ν. Κοτζιάς: Δουλειά μας είναι να αποτρέψουμε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία

Ν. Κοτζιάς: Δουλειά μας είναι να αποτρέψουμε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ τόνισε χαρακτηριστικά ότι "είναι σαφής η ιδιοκτησία των Ιμίων. Ας το πάρουν χαμπάρι"

Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στη νέα τουρκική πρόκληση για τα Ίμια, σε συνέντευξή του στο Ραδιόφωνο 24/7.
Ο Ελληνας ΥΠΕΞ τόνισε χαρακτηριστικά ότι “είναι σαφής η ιδιοκτησία των Ιμίων. Ας το πάρουν χαμπάρι”, συμπληρώνοντας ότι η Τουρκία πρέπει να διδαχθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Την ίδια στιγμή για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς ανέφερε, ότι κάνουμε τα πάντα για να ελευθερωθούν.

Ο κ. Κοτζιάς είπε επίσης, ότι η ελληνική σημαία δεν σταμάτησε να κυματίζει και πως δεν κατέβηκε ποτέ από καμία βραχονησίδα, ενώ πρόσθεσε, ότι η δουλειά της διπλωματίας είναι να αποτρέπεται θερμό επεισόδιο. “Δουλειά μας είναι να αποτρέπονται τέτοιες εξελίξεις”, είπε χαρακτηριστικά.

Για τα χαρακτηριστικά της Τουρκίας είπε πως “είναι μια νευρική δύναμη, έχει αντιφάσεις στην ανάπτυξη, την κοινωνία της και μέσα σε όλα αυτά προστέθηκε και η νευρικότητα της ηγεσίας της”. “Ο αναθεωρητισμός είναι ένα ακόμη στοιχείο της ζητώντας να αλλάξει η πραγματικότητα” είπε με νόημα, συμπληρώνοντας ότι “Αθήνα και Άγκυρα έχουν εντελώς διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων”.

Για την στάση της ΕΕ ο κ. Κοτζιάς υπογράμμισε ότι η δουλειά που κάνει το ελληνικό ΥΠΕΞ έχει αποδώσει καρπούς, ενώ σχετικά με τον Γ.Γ του ΝΑΤΟ τόνισε πως δεν έχει σημασία τι λέει δημόσια ο κ. Στόλτενμπεργκ, αλλά τι λέει κατ’ιδίαν στους Τούρκους.

Ερωτηθείς για την στάση της Τουρκίας στο θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών είπε πως η Ελλάδα “κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να απελευθερωθούν”, προσθέτωντας ότι έχουμε να κάνουμε μα τον παραλογισμό ή όχι της Τουρκίας.