Κουτσούμπας: Επιχείρηση de facto τουρκοποίησης νησίδων από την Άγκυρα

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στον κίνδυνο γενικευμένης σύρραξης με φόντο τον πόλεμο στη Συρία

ÁÈÇÍÁ- ÓõíÝíôåõîç Ôýðïõ ôïõ Ã.Ã. ÊÊÅ. Ä. Êïõôóïýìðá ãéá ôçí Ýîïäï áðü ôçí áíôéêáðéôáëéóôéêÞ êñßóç.(EUROKINISSI-ÃÅÙÑÃÉÁ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÕ)

Την εκτίμηση για σοβαρό επεισόδιο στο Αιγαίο επανέλαβε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπα, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7.

“Δεν μπορούμε να μείνουμε στην εκτίμηση για έναν απλό κίνδυνο θερμού επεισοδίου, αλλά πάμε παραπέρα σε επίπεδο πολεμικής κλιμάκωσης” σημείωσε.

“Από ότι φαίνεται δεν θα αποφύγουμε ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία” τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: “Τα πιο θερμά σημεία είναι η κυπριακή ΑΟΖ και το Ανατολικό Αιγαίο, με την Τουρκία να αμφισβητεί κατοικημένα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες”

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΚΟ του κομμουνιστικού κόμματος η τουρκική άρχουσα τάξη “έχει περάσει από το επίπεδο της αντιπαράθεσης, της αμφισβήτησης διεθνών συνθηκών και σε πράξεις”.

Η πρόβλεψη του γενικού γραμματέα για την στόχευση της Άγκυρας έχει να κάνει με την επιχείρηση “de facto ‘τουρκοποίησης'” όπως είπε νησίδων και βραχονησίδων. “Αυτό δεν σημαίνει ότι η τούρκικη άρχουσα τάξη δεν έχει στραμμένο το βλέμμα και στη Θράκη. Με το περιστατικό με τους Έλληνες στρατιωτικούς, ήθελε να δείξει ότι έχει και ανοιχτό μέτωπο εκεί” σχολίασε.

Ωστόσο, ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στον κίνδυνο γενικευμένης σύρραξης με φόντο τον πόλεμο στη Συρία. Ο βουλευτής του ΚΚΕ σχολίασε πως στην περιοχή επιχειρούν πολλοί ισχυροί παίκτες, όπως οι ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία Βρετανία και ισχυρές περιφερειακές δυνάμεις όπως η Τουρκία, το Ιράν και άλλες.

Σε ό, τι αφορά την Ελλάδα σχολίασε πως η χώρα μας με μια έννοια ήδη συμμετέχει στον εξελισσόμενο πόλεμο στην ευρύτερη περιοχή. “Οι βάσεις αυτές είναι τα ορμητήρια των επεμβάσεων στη Μέση Ανατολή, τη Συρία κτλ. Αυτό γίνεται χρόνια τώρα και με ένταση το τελευταίο διάστημα όπου έχει οξυνθεί η κατάσταση” πρόσθεσε.