Εurobank: Τα αποτελέσματα στις εκλογές σωματείου εργαζομένων

13/04/2018, 12:38
eurobank
Μεγάλη νίκη του ανεξάρτητου συνδυασμού «Union - ΕΝΟΤΗΤΑ» του Στάθη Χαρίτου καταγράφηκε στις εκλογές Σωματείου Εργαζομένων Eurobank.

Με το συντριπτικό 96,35% ο ως άνω συνδυασμός επικράτησε στις εκλογές των συνδικαλισμένων εργαζόμενων της Eurobank και εξέλεξε όλες τις έδρες του Δ.Σ. του Σωματείου (13), όλες τις έδρες της Ελεγκτικής Επιτροπής (5), τις 51 από τις 53 έδρες – συνέδρων Ο.Τ.Ο.Ε., τις 44 από τις 46 έδρες συνέδρων για το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και όλες τις έδρες των συνέδρων για το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (6) και για το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου (2).

To ΄΄ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ΄΄ (Π.Α.Μ.Ε) απέσπασε το 3,65% των ψήφων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα επιμέρους ποσοστά που πέτυχε το διαπαραταξιακό, ενωτικό και ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο του Στάθη Χαρίτου ήταν:

* Για Ο.Τ.Ο.Ε.: 96,35%

* Για Ε.Κ.Α.: 95,81%

* Για Ε.Κ. Θεσ/νίκης: 100%

* Για Ε.Κ. Ηρακλείου: 98,93%

Όπως αναφέρεται, οι εργαζόμενοι στη Eurobank μέλη του Union επιβράβευσαν το διοικητικό σχήμα του Σωματείου που στο σύνολο του στεγάστηκε στην παράταξη του «Union - ENOTHTA» κυρίως για τους εξής λόγους:

*Συνέβαλε στο να παραμείνει η Τράπεζα όρθια και ακέραια στην τροχιά της αυτόνομης πορείας.

*Προφύλαξε τις θέσεις εργασίας και διαφύλαξε το σύνολο των κεκτημένων δικαιωμάτων και συμφερόντων του Προσωπικού σε καθεστώς εκτεταμένης κρίσης και άγριων περικοπών που έπληξαν άλλους εργαζόμενους.

*Επέκτεινε την διάρκεια και την ισχύ των κατακτήσεων μέσω Επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (αμοιβές - επιδόματα, παροχές σε είδος και σε χρήμα, ασφαλιστικές παροχές, θεσμικές ρυθμίσεις) για άλλα τρία (3) χρόνια με την υπογραφή νέας Ε.Σ.Σ.Ε. στις 09/03/2018.

*Διεύρυνε τις κατακτήσεις για όλο το προσωπικό με τη νέα Ε.Σ.Σ.Ε. αποτελώντας μοναδική εξαίρεση στο τραπεζοϋπαλληλικό συνδικαλιστικό κίνημα.