Η Βουλή θα «υιοθετήσει» τα παιδιά του πιλότου Γιώργου Μπαλταδώρου

Στις οικογένειες των πεσόντων στο καθήκον προβλέπεται χορήγηση πλήρους σύνταξης

(Ξένη Δημοσίευση) Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα με τον κυβερνήτη του αεροσκάφους, Σμηναγό (Ι) Γεώργιο Μπαλταδώρο, που έχασε τη ζωή του, μετά την πρόσκρουση στη θάλασσα του μονοθέσιου αεροσκάφους του M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, στη φάση προσέγγισης για προσγείωση μετά την ολοκλήρωση επιχειρησιακής αποστολής και σε απόσταση εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου, την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018. Συγκροτήθηκε αρμόδια επιτροπή για την διερεύνηση του δυστυχήματος. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΑ/STR

Η Βουλή άμεσα θα προχωρήσει στη στήριξη της οικογένειας του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, προβαίνοντας στην «υιοθεσία» των ανήλικων τέκνων του εκλιπόντος. Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Νίκος Βούτσης, εκφράζοντας έτσι έμπρακτα τη θλίψη του για την αδόκητη απώλεια του πιλότου και ακολουθώντας την Απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, η οποία προβλέπει την «υιοθεσία» των ανήλικων τέκνων των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος.

Στις οικογένειες των πεσόντων στο καθήκον προβλέπεται χορήγηση πλήρους σύνταξης, αναφέρει ο υφυπ. Κοινωνικής Ασφάλισης, Τ. Πετρόπουλος.

«Για τους πεσόντες στο καθήκον η σύνταξη ορίζεται στο άρθρο. 4 του Ν. 4387/2016, που προβλέπει χορήγηση πλήρους σύνταξης στην οικογένεια του πεσόντος» διευκρινίζει ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, μέσω μηνύματός του στο twitter.

«Ντροπή στους τυμβωρύχους, δήθεν ευαίσθητους πατριώτες. Χειρότεροι από τους αντιπάλους της χώρας, όσοι μιλούν για σύνταξη 400 ευρώ» προσθέτει ο κ. Πετρόπουλος.

Επισυνάπτεται σχετικό απαντητικό έγγραφο από τις 20-04-2017 του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιου Πετρόπουλου, με αφορμή αντίστοιχο συμβάν.