Κέρδη στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε Κίνα - ΗΠΑ

10/04/2018, 11:43
stocks gain

Θετικό είναι το κλίμα στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, μετά την ομιλία του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ ο οποίος υποσχέθηκε μεγαλύτερο «οικονομικό άνοιγμα».

Οι δεσμεύσεις της Κίνας καθησύχασαν τους επενδυτές, αναφορικά με τον κίνδυνο ενός εμπορικού πολέμου με τις HΠΑ.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύεται 1,16% στις 12.404 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει άνοδο 0,46% στις 7.227 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει κέρδη 0,69% στις 5.299 μονάδες.

Η Κίνα θα βελτιώσει το επενδυτικό περιβάλλον για τους ξένους επενδυτές, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, κατά την εναρκτήρια ομιλία του για το Φόρουμ Μποάο της Ασίας.

Συγκρίνοντας το επενδυτικό περιβάλλον με τον αέρα, ο Σι δήλωσε ότι μόνο ο φρέσκος αέρας μπορεί να προσελκύσει περισσότερες επενδύσεις από το εξωτερικό.

«Η Κίνα στηρίχθηκε κυρίως στο να παράσχει ευνοϊκές πολιτικές για τους ξένους επενδυτές στο παρελθόν, αλλά τώρα θα πρέπει να στηριχθούμε περισσότερο στη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος», δήλωσε.

«Θα βελτιώσουμε την ευθυγράμμιση με τους διεθνείς οικονομικούς και εμπορικούς κανόνες, θα αυξήσουμε τη διαφάνεια, θα ενισχύσουμε την προστασία των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας, θα σεβαστούμε το κράτος δικαίου, θα ενθαρρύνουμε τον ανταγωνισμό και θα αντιταχθούμε στο μονοπώλιο», δήλωσε ο Κινέζος πρόεδρος.