Γεννηματά σε Κοτζιά: Θα τοποθετηθούμε για πΓΔΜ όταν έρθει η συμφωνία

03/04/2018, 16:27
kotzias gennhmata

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, στο γραφείο της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή. Η συνάντηση κράτησε μιάμιση ώρα. Δηλώσεις δεν έγιναν ούτε από τον κ. Κοτζιά ούτε από την κ. Γεννηματά.

Ωστόσο, σύμφωνα με συνεργάτες της κ. Γεννηματά, η ενημέρωση του υπουργού Εξωτερικών ήταν ουσιαστική και η συζήτηση επικεντρώθηκε αποκλειστικά στο ζήτημα των διαπραγματεύσεων για την ονομασία της πΓΔΜ, χωρίς καμία αναφορά στην τουρκική επιθετικότητα και τις δηλώσεις του κ. Ερντογάν, αλλά ούτε για τις χθεσινές δηλώσεις του Πάνου Καμμένου. Μικρή αναφορά έγινε για την κατάσταση στις ελληνοαλβανικές σχέσεις.

Επίσης κατέστη σαφές ότι όταν η πρόταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έρθει στη Βουλή, το Κίνημα Αλλαγής θα τοποθετηθεί συγκεκριμένα με βάση τη θέση του για σύνθετη ονομασία erga omnes και με νομικές δεσμεύσεις για την απάλειψη του αλυτρωτισμού.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, στη συνάντηση παρόντες ήταν ο αρμόδιος από την Κ.Ο. της ΔΗΣΥ για την εξωτερική πολιτική Ανδρέας Λοβέρδος, ο καθηγητής Παναγιώτης Ιωακειμίδης και ο πρώην πρέσβης και σύμβουλος της κ. Γεννηματά, Δημήτρης Καραϊτ