Δωρεά – «μαμούθ» του Ιδρύματος Νιάρχος στον χώρο της Υγείας

«Η προσφορά μπορεί να αγγίξει τα 250 εκατομμύρια ευρώ» ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος θα έχει τη μεγαλύτερη δυνατή ωφέλεια για τους πολίτες, διότι υπάρχουν πλέον οι προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ιδρύματος για την υλοποίηση δράσεων που θα ενισχύσουν τον χώρο της Υγείας. «Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για όλους τους πολίτες της χώρας μας», τόνισε ο πρωθυπουργός και ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Ιδρύματος για την προσφορά του. «Θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους του ελληνικού λαού το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τον Ανδρέα Δρακόπουλο, πρόεδρο του Δ.Σ. του Ιδρύματος, για την προσφορά αυτή, που μπορεί να αγγίξει τα 250 εκατομμύρια ευρώ», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα συμπλήρωσε ότι «πλέον στην Ελλάδα έχει πάψει να θεωρείται η στήριξη της Δημόσιας Υγείας περιττό δημοσιονομικό βάρος. Έχει σταματήσει εδώ και τρία χρόνια η συρρίκνωση και η υποβάθμιση των δομών και υπηρεσιών Υγείας. Και έχει ξεκινήσει μια αντίστροφη πορεία. Αντίστροφη πορεία αυτής της ουσιαστικής ενίσχυσης και εν τέλει της επαναθεμελίωσης της καθολικότητας της υγειονομικής περίθαλψης για όσους και όσες ζουν σε αυτή τη χώρα. Ανεξαρτήτως εισοδήματος, κοινωνικής θέσης, καταγωγής ή οποιουδήποτε άλλου προσδιορισμού». «Τα τελευταία χρόνια η στενή συνεργασία μας στον τομέα της Υγείας έχει ήδη αποφέρει αποτελέσματα», τόνισε ο πρωθυπουργός και ανέφερε πως με τη δωρεά ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ έχουν αποκτηθεί και παραδοθεί 143 ασθενοφόρα οχήματα, τα οποία ήδη κατανεμήθηκαν πανελλαδικά και εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών.

«Σε αυτά τα οχήματα περιλαμβάνονται και οι κινητές μονάδες, που είναι απολύτως απαραίτητες ιδιαίτερα για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών. Και ανάμεσα σε αυτές πλέον υπάρχουν και οι κινητές μονάδες νεογνών που αποτελούσαν πραγματική ανάγκη ειδικά για περιοχές της περιφέρειας, που δυστυχώς ποτέ δεν είχαν αυτή τη δυνατότητα», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Πρόσθεσε πως παραδόθηκαν 10 γραμμικοί επιταχυντές στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας και στο Θεαγένειο Θεσσαλονίκης, για τις ανάγκες των καρκινοπαθών.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΙΣΝ Ανδρέας Δρακόπουλος υπογράμμισε πως το ΙΣΝ έχει επιτύχει την άψογη συνεργασία μέσα σε κλίμα διαφάνειας και κοινού οράματος μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Εκτίμησε παράλληλα πως η δωρεά στην Υγεία θα έχει θετική έκβαση παρά τις δυσκολίες, όπως είπε ο κ. Δρακόπουλος. Με σκληρή δουλειά συνεχίζουμε να συνεισφέρουμε για ένα καλύτερο αύριο, είπε καταλήγοντας ο πρόεδρος του Ιδρύματος.