Αγροδιατροφική καινοτομία και επιχειρηματικότητα

03/12/2018, 14:32
1

Την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση στο Σεράφειο Κέντρο με το επίκαιρο θέμα η «Αγροδιατροφική καινοτομία & επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα», όπου θα παρουσιαστούν οι δράσεις του τμήματος Διατροφής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας & Τεχνολογίας (EIT Food). Οικοδεσπότες και παρουσιαστές θα είναι οι Industry Disruptors - Game Changers (ΙDGC), ο ελληνικός οργανισμός που από τον Απρίλιο του 2018 εκπροσωπεί το EIT Food στη χώρα μας.

Στο πλάνο δράσεων του EIT Food εντάσσεται και το πρόγραμμα «RIS Innovation Grants», το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε νεοφυείς επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα να διεκδικήσουν εκείνη την ημέρα δύο χρηματικά έπαθλα των δέκα και πέντε χιλιάδων ευρώ αντίστοιχα. Μάλιστα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί άμεσα για την καινοτόμα δραστηριότητα των επιχειρήσεων, αφού οι δέκα φιναλίστ θα μιλήσουν για το έργο τους επί σκηνής.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον θα έχει και η ενότητα του προγράμματος που αφορά στο Future Argo Challenge (FAC), τον διεθνή διαγωνισμό για την ανάδειξη καινοτόμων νεοφυών αγροδιατροφικών επιχειρήσεων που δημιούργησαν το 2014 οι IDGC και σήμερα έχει παρουσία σε πάνω από εξήντα χώρες. Η συνιδρύτρια Κάρλα Τάνας κι ο επιστημονικός συνεργάτης του FA, Πέτρος Ευθυμίου θα συζητήσουν για τις ευκαιρίες συνεργασίας κι ανάπτυξης που εμφανίζονται μέσω του διεθνούς διαγωνισμού, αλλά και μέσω του Global Agripreneurship Summit (GAS), της μεγαλύτερης συνάντησης του αγροδιατροφικού οικοσυστήματος παγκοσμίως που ύστερα από τρία χρόνια θα επιστρέψει τον Μάιο στην Ελλάδα.

INFO:
Eκδήλωση
«Αγροδιατροφική καινοτομία & επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα»
Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 18:00
Σεράφειο Κέντρο
Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη