Ελέγχουν 4 επιχειρηματίες για ξέπλυμα από μίζες στα εξοπλιστικά!

02/12/2018, 19:49
corruption

Στο στόχαστρο των αρχών για ξέπλυμα στις μίζες από τα εξοπλιστικά έχουν τεθεί 4 επιχειρηματίες οι οποίοι φέρονται ως ύποπτοι για την τέλεση κακουργηματικών πράξεων όχι απλά ως συνεργοί αλλά ως μέλη εγκληματικών οργανώσεων! Μέσα από τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών υπόπτων και κατηγορουμένων για τα εξοπλιστικά, το άνοιγμα τους αλλά και τη δικαστική συνδρομή άλλων χωρών, έχουν εντοπιστεί ροές χρήματος σε offshore εταιρείες μεγαλοεπιχειρηματιών οι οποίοι είχαν αναλάβει να ξεπλύνουν μέσω των ισχυρών εταιρειών τους το μαύρο χρήμα που προερχόταν από παράνομες δραστηριότητες και συγκεκριμένα από μίζες που ελάμβαναν ατζέντηδες εξοπλιστικών προγραμμάτων αλλά και κρατικοί λειτουργοί.

- Από τη Σουηδία προς τον εργολάβο και τη σύζυγο!

Στην προκειμένη περίπτωση ο έλεγχος των αρχών για το ξέπλυμα αφορά σε δύο υποθέσεις: η μία έχει να κάνει με φημολογούμενη ΡΟΗ βρόμικου από μίζες χρήματος, από σουηδική εταιρεία προς εξωχώριους λογαριασμούς μεγαλοκατασκευαστη και της συζύγου του, οι οποίοι είχαν αναλάβει το «άσπρισμα» των χρημάτων διά μέσου της κατασκευαστικής εταιρείας στην οποία ο εργολάβος ήταν μεγαλομέτοχος! Και το πλυντήριο δούλευε καλά λένε κρατικοί αξιωματούχοι που έχουν υπό την εποπτεία τους την υπόθεση.

- Από την offshore του μεγαλοεκδότη προς δύο ύποπτους παραλήπτες !

Η δεύτερη υπόθεση αφορά σε ΡΟΗ χρήματος από ατζέντη εξοπλιστικών προγραμμάτων, πολύ ισχυρό και επώνυμο επιχειρηματία ο οποίος διώκεται, είχε προφυλακισθεί και τώρα βρίσκεται εκτός με περιοριστικούς όρους! Σύμφωνα με την έρευνα των αρχών βρόμικο χρήμα φέρεται να έχει κατευθυνθεί σε offshore εταιρεία πρώην παντοδύναμου μεγαλοεκδότη. Η ταυτοποίηση έχει γίνει και περιγράφεται στον φάκελο της δικογραφίας. Το σημαντικότερο όμως είναι πως από τη συγκεκριμένη offshore μέρος των ύποπτων κεφαλαίων κατευθύνονται για να ξεπλυθούν σε δύο άλλες εξωχώριες εταιρείες οι οποίες φέρονται να ανήκουν σε επιχειρηματίες παράγοντες της οικονομικής ζωής! Την ώρα τούτη όλα τα ανωτέρω εξετάζονται με προσοχή και οι αρμόδιες δικαστικές αρχές προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τα πρόσωπα των επιχειρηματιών πέραν πάσης αμφιβολίας αλλά και να καταδείξουν ότι οι συγκεκριμένες συναλλαγές αφορούν πράγματι σε ξέπλυμα και δεν εντάσσονται σε πλαίσιο απλών επαγγελματικών συναλλαγών των εμπλεκομένων. Σε κάθε περίπτωση η έρευνα επιταχύνεται και οι πληροφορίες λένε ότι μέχρι τα τέλη του χρόνου θα έχουν εξαχθεί οριστικά συμπεράσματα και θα έχει συγκεντρωθεί όλο το επίμαχο υλικό!