Folli Follie: Δεσμεύονται και ακίνητα μετά τη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών

29/11/2018, 17:03
46_47_folie

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, δια της επικεφαλής της, αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Άννας Ζαίρη προχώρησε στη δέσμευση των ακινήτων τόσο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Folli Folie, όσο και των ακινήτων που έχει στην νομή και κατοχή (ιδιοκτησία) της η εν λόγω εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση της Folli Folie έχουν δεσμευθεί ήδη οι Τραπεζικοί λογαριασμοί και θυρίδες σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που τηρούν τα φυσικά πρόσωπα της εταιρείας, τα οποία βρίσκονται στο εισαγγελικό μικροσκόπιο.

'Όπως είναι γνωστό για την υπόθεση αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη ποινική προκαταρκτική εξέταση, την οποία διενεργεί ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης.

Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής έχουν ήδη κληθεί και έχουν δώσει υπομνήματα προς παροχή εξηγήσεων τα ελεγχόμενα πρόσωπα και απομένει ο εισαγγελέας να αποτιμήσει το αποδεικτικό υλικό προκειμένου να αποφασίσει για τις περαιτέρω δικονομικές του ενέργειες.

Τα επόμενα βήματα του Γιάννη Δραγάτση είναι είτε η άσκηση ποινικής δίωξης κατά συγκεκριμένων προσώπων είτε η αρχειοθέτηση της υπόθεσης για όσα ενδεχομένως πρόσωπα δεν προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης αξιοποίνων πράξεων.

Η εταιρεία από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της απόφασης της Αρχής Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος για τη δέσμευση των ακινήτων της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η ανώνυμη εταιρεία Folli Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία ανακοινώνει ότι η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες προέβη στην έκδοση δύο διατάξεων, δυνάμει των οποίων απαγορεύτηκε η εκποίηση ή η με οποιοδήποτε άλλο τρόπο μεταβίβαση της ακίνητης περιουσίας της Εταιρείας, η οποία βρίσκεται στον Aγιο Στέφανο Αττικής, στο Νέο Ψυχικό, στο Κορωπί, στη Σαντορίνη και στην Γλυφάδα.

Η Εταιρεία ήδη αποφάσισε να ασκήσει το δικαίωμά της και να προσφύγει κατά των ανωτέρω διατάξεων και πρόκειται να επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση.
Σε κάθε περίπτωση, η διοίκηση της Εταιρείας βρίσκεται σε συνεχείς συζητήσεις με εκπροσώπους των ομολογιούχων δανειστών της, με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας αναδιάρθρωσης και θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε εξέλιξη επί του ανωτέρω θέματος.

Η παρούσα ανακοίνωση δημοσιεύεται από την Folli Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία σύμφωνα με τον Κανονισμό για την Κατάχρηση της Αγοράς (EΕ) 596/2014 (MAR) και τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Περιέχει πληροφόρηση που εμπίπτει στην έννοια της προνομιακής πληροφορίας για τους σκοπούς του άρθρου 7 του MAR. Για τους σκοπούς του MAR και του άρθρου 2 του Εκτελεστικού Κανονισμού (ΕΕ) 2016/1055 της Επιτροπής, το υπεύθυνο πρόσωπο για την δημοσίευση της παρούσας ανακοίνωσης για λογαριασμό της Εταιρείας είναι η κ. Μανταλένα Κασιδιαροπούλου, του Τμήματος Επενδυτικών Σχέσεων.