Ράλι ανακούφισης στο Χρηματιστήριο με στήριξη από τράπεζες και Blue Chips

29/11/2018, 16:53
1

Ράλι ανακούφισης σημειώνεται στο Χρηματιστήριο με πρωταγωνιστές τις μετοχές που επλήγησαν σημαντικά το τελευταίο διάστημα (Eurobank, Μυτιληναίος, Alpha bank).

H πολύ καλή τιμή της πώλησης των δανείων, που ανακοίνωσε η Alpha bank είναι η κινητήριος δύναμη πίσω από το ξέσπασμα του χρηματιστηρίου - σε συνδυασμό βεβαίως και με τις υπερβολικές ρευστοποιήσεις λόγω του Δείκτη του MSCI.

Το τίμημα της συναλλαγής για το Χαρτοφυλάκιο Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων ύψους 1 δις. ανέρχεται σε 337,1 εκατ., ήτοι 33,6% περίπου επί της συνολικής λογιστικής αξίας, ενώ το τίμημα για το Χαρτοφυλάκιο Ανακτηθέντων Ακινήτων ανέρχεται σε 51 εκατ.

Η τιμή που δόθηκε είναι υψηλότερη από εκείνη που δόθηκε για το Amoeba και δείχνει ότι γενικότερα οι τιμές στην Ελλάδα χρειάζονται αναθεώρηση. Τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών δεν θα γράψουν τις ζημιές που ανέμεναν αρκετοί, ιδιαίτερα όταν αποφασιστεί ένα σαφές σχέδιο για τα NPL'S

Την ίδια στιγμή, μία ημέρα πριν την διακίνηση των τελευταίων πακέτων για την αναθεώρηση του Δείκτη, τράπεζες και Blue Chips ωθούν την αγορά στην άνοδο μετά τις υπερβολικές και τεχνικές ρευστοποιήσεις.

Eν μέσω του σχεδίου της Κομισιόν για τις ιταλικές και ελληνικές τράπεζες αλλά και της θετικής γνώμης της Moody's για την πρόταση της Τράπεζα Ελλάδος, οι τράπεζες ανακάμπτουν, αφού βεβαίως αρκετές κατέγραψαν ιστορικά χαμηλά (Εθνική, Πειραιώς).

Η υπερπουλημένη αγορά δείχνει σημάδια αντίδρασης και συμβαδίζει με ότι συμβαίνει παραδοσιακά στο ελληνικό χρηματιστήριο, αυτή την περίοδο του χρόνου.

Πριν από λίγο ο Γενικός Δείκτης κατέγραφε άνοδο 2,38% φθάνοντας τις 617 μονάδες.

Η μετοχή της Alpha bank σημειώνει άνοδο 6,78% στα 1,181 ευρώ. Κέρδη 7,13% για την Eurobank στα 0,5265 ευρώ. Άνοδος 7,16% για τον Μυτιληναίο. Κέρδη 5,15% για την Grivalia στα 8,20 ευρώ . Άνοδος 3,95% για την ΜΟΗ στα 21,05 ευρώ.

Άνοδος 2,16% για τα ΕΛ.ΠΕ στα 7,10 ευρώ. Άνοδος 4,695 για την Motor Οιλ στα 21,20 ευρώ.