Ναυπηγεία Ελευσίνας: Μόνο δύο είναι οι επενδυτές με «ονοματεπώνυμο»

23/11/2018, 13:18
1

«Περιμένοντας τον Γκοντό» θα μπορούσε να είναι ο θεατρικός τίτλος που περιγράφει εν συντομία την μη εξέλιξη στο θέμα των ναυπηγείων Ελευσίνας και την είσοδο επενδυτή.

Το χρονοδιάγραμμα προέβλεπε έως τα τέλη του Νοεμβρίου να είχε επιλεγεί ο προτιμητέος επενδυτής και αμέσως μετά να άρχιζαν οι διαπραγματεύσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι με «ονοματεπώνυμο» για την Ελευσίνα είναι η αμερικανικών συμφερόντων ONEX και το ιταλικών συμφερόντων ναυπηγείο Cantieri. Το θέμα είναι ότι η διαδικασία θα καθυστερήσει ή τουλάχιστον αυτό λένε οι πληροφορίες γιατί αναμένεται η εμφάνιση και ενός τρίτου διεκδικητή γνωστού της κυβέρνησης μέσω υπουργού. Τα λεφτά δεν τα έχει μαζέψει ακόμη αλλά οι αρμόδιοι θα κάνουν σκριν για να του δώσουν χρόνο.

Στα …ψιλά γράμματα ακούγεται και το όνομα στελέχους …παραλιακής εταιρείας σε συνεργασία με δικηγορικό γραφείο.

Πριν από κάνα μήνα περίπου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, στην ενημέρωση προς τους εργαζόμενους είχε αφήσει ανοικτή την πιθανότητα να εμφανιστεί και ένας τρίτος ενδιαφερόμενος Έλληνας επιχειρηματίας χωρίς όμως να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

«Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα μπορέσουν να ανταγωνιστούν τους Αμερικάνους οι άλλοι υποψήφιοι επενδυτές που εκτός των Ιταλών κινούνται προς το παρόν τουλάχιστον στη σφαίρα της επενδυτικής φαντασίας» επεσήμαναν οικονομικοί κύκλοι.