Μη δεσμευτική πρόταση από private equity fund επιβεβαιώνει το ΙΑΣΩ

23/11/2018, 13:04
1

Μετά την πώληση του Υγεία, στο επίκεντρο των ξένων funds βρίσκεται και ο όμιλος Ιασώ. Απαντώντας σε σημερινά δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρονται σε Δημόσια Πρόταση από αμερικανικό fund προς τους μετόχους της εταιρίας ΙΑΣΩ Α.Ε., η εταιρεία διευκρινίζει ότι έχει δεχθεί μη δεσμευτική πρόταση από fund του εξωτερικού.

Ειδικότερα, οι μέτοχοι της μητρικής του ομίλου έχουν δεχθεί μη δεσμευτική προσφορά από private equity fund, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, δεν διαθέτει παρουσία στον κλάδο. Η προσφορά τελεί υπό σειρά αιρέσεων με βασικότερη τη διενέργεια νομικού και οικονομικού ελέγχου.

Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, τα περί κατάθεσης δημόσιας προσφοράς δεν ισχύουν καθώς αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα έπρεπε να έχει δημοσιοποιηθεί ήδη στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από τον προτείνοντα.

Σημειώνεται ότι χθες, η μετοχή έφτασε να ενισχύεται έως και 27,50% με υψηλό ημέρας στα 1,20 ευρώ, ενώ τελικώς έκλεισε στα 1,07 ευρώ με άνοδο 13,59%, διακινώντας όγκο 1,1 εκατ. τεμάχια, που ήταν και ο μεγαλύτερο όγκος σε όλη την αγορά.

Ειδικότερα, η εταιρεία διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της ότι:

«Αναφορικά με σημερινά δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, τα οποία αναφέρονται σε Δημόσια Πρόταση από αμερικανικό fund προς τους μετόχους της εταιρίας ΙΑΣΩ Α.Ε. (εφεξής η Εταιρία), και σε συνέχεια σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Εταιρία ανακοινώνει προς το επενδυτικό κοινό τα ακόλουθα:

Αρχικά η Εταιρία διευκρινίζει ότι δεν έχει υποβληθεί δημόσια πρόταση για την εξαγορά των μετοχών της.

Η Εταιρία έχει δεχθεί μη δεσμευτική πρόταση από fund του εξωτερικού, η οποία τελεί υπό σειρά αιρέσεων και υπό την προϋπόθεση ότι θα προηγηθεί νομικός και οικονομικός έλεγχος.

Διευκρινίζεται ότι η πρόταση αυτή δύναται να αποσυρθεί κατά τη διακριτική ευχέρεια του fund και δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι θα μετουσιωθεί σε δεσμευτική προσφορά.»