Συνεχίζουμε να ρωτάμε: Τι συμβαίνει με την Εθνική Τράπεζα;

18/11/2018, 23:04
ethniki

Μεγάλη αναστάτωση σε συγκεκριμένα πρόσωπα της διοικητικής πυραμίδας της Εθνικής Τράπεζας προκάλεσε το δημοσίευμα της «Α» της περασμένης εβδομάδας, το οποίο έθετε ερωτήματα σχετικά με ζητήματα απευθείας αναθέσεων σε συμβουλευτικές εταιρείες που εν τοις πράγμασι χαρακτηρίζονται προνομιακές! Το ζήτημα αυτό είναι σαφές πως χρήζει περαιτέρω διεξοδικής έρευνας, καθώς είναι επιβεβλημένο να διερευνηθούν σχέσεις επαγγελματικές, προτάσεις πρόσληψης προσώπων που γίνονται αποδεκτές και εντέλει απευθείας αναθέσεις σε συμβουλευτικές εταιρίες που λύνουν και δένουν στη «μεγάλη μας φίλη»! Επιβάλλεται, επίσης, να διερευνηθούν ρόλοι και αρμοδιότητες των ηγετικών στελεχών υπό την έννοια ότι ο μη εκτελεστικός πρόεδρος όχι μόνο δεν είναι μη εκτελεστικός αλλά έχει αποκτήσει κεντρικό ρόλο στις αποφάσεις. Επιβάλλεται, επιπροσθέτως, να ελεγχθούν και οι απευθείας αναθέσεις... Αλλά θα επανέλθουμε...

- Οι προσλήψεις ανωτάτων στελεχών στην ΕΤΕ από την προνομιακή συμβουλευτική!!!

Η συμβουλευτική εταιρεία, η ειδική επί θεμάτων προσωπικού, επεκτείνει τις εργασίες της και σε προσλήψεις ανώτατων στελεχών, που βέβαια είναι το βασικό της αντικείμενο. Εξάλλου προσφέρει τις υπηρεσίες της και στην Τράπεζα Πειραιώς και στην Τράπεζα της Ελλάδος!
Στην αρχή του χρόνου πρότεινε το στέλεχος Σωτήρη Συρμακέζη στην Praxia Bank, και όταν ολοκληρώθηκε η συμφωνία πρόσληψης από την τράπεζα πήρε την ανάλογη αμοιβή. Το πακέτο, για τα μέτρα της εποχής, ήταν εξαιρετικά μεγάλο με δεδομένο ότι από την Eurobank δεν έφυγε με τις καλύτερες συνθήκες, αλλά μην ξεχνάμε ότι υπάρχει αναλογία πακέτου-αμοιβής εταιρείας. Στη συνέχεια, και πριν συμπληρωθούν 8 μήνες, πρότεινε το ίδιο στέλεχος την Εθνική Τράπεζα. Πολύ επαγγελματική συμπεριφορά εκ μέρους της εταιρείας – αλλά και του στελέχους! Η Εθνική Τράπεζα τού έκανε συγκεκριμένη προσφορά βάσει τη οποίας δήλωσε την παραίτησή του.

-Οι διαρροές!

Για κακή τύχη της Εθνικής, αφού βγήκε η διαρροή στις 2/11/2018 αναφέροντας ότι ο Σ. Συρμακέζης θα μεταβεί στην Εθνική και θα αναλάβει σημαίνουσα διευθυντική θέση, την Τρίτη 6/11/2018 βγήκε δημοσίευμα ότι η διαχρονική πορεία του Σωτήρη Συρμακέζη δεν δείχνει σοβαρότητα και επαγγελματισμό και έχει φύγει κακήν-κακώς από άλλες τρεις τράπεζες. Γεγονότα τα οποία βεβαίως ισχύουν και γνωρίζουν όλοι στην αγορά, όσοι παρακολουθούν το αντικείμενο του Digital.

- Ποιες οι επόμενες κινήσεις της Εθνικής;

Θα προχωρήσει στην πρόσληψη με όλη τη διάσταση που έχει πάρει το θέμα, δεδομένου ότι θα πρέπει να πάρει την αμοιβή του ο σύμβουλος; Ή δεν θα προχωρήσει; Εάν δεν προχωρήσει, όμως, τι θα συμβεί με τον κ. Συρμακέζη που ανακοίνωσε την παραίτησή του από την Praxia Bank;

Ποιος, τελικά, είναι ο ρόλος του Παν. Δασμάνογλου, ο οποίος για να είναι αρεστός στην εκάστοτε διοίκηση στηρίζει τη λύση ΛΕΤΕΠΕ-ΕΤΕΑΕΠ για να μειωθεί το κόστος της τράπεζας! Και από την, άλλη διαχειρίζεται προσωπικά συμβάσεις με απευθείας ανάθεση σε εξωτερικούς συμβούλους, ξοδεύοντας εκατομμύρια.