Σαλβίνι: Απαντήσαμε στους γραφομανείς της ΕΕ πως δεν υποχωρούμε εκατοστό

15/11/2018, 15:02
salvini1_0

Η Ιταλία απάντησε στην Κομισιόν πως δεν αναθεωρεί τις προβλέψεις στον προϋπολογισμό της, με τον Ματέο Σαλβίνι να υψώνει τους τόνους και να μιλά για "γραφομανείς", που διοικούν την ΕΕ.

«Δεν υποχωρούμε ούτε κατά ένα εκατοστό» διεμήνυσε στις Βρυξέλλες ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι και πρόσθεσε:

«Στην ΕΕ υπάρχουν κάποιοι γραφομανείς, οι οποίοι στέλνουν γράμματα και εμείς απαντάμε ευγενικά, με άλλα γράμματα, αλλά δεν υποχωρούμε ούτε κατά ένα εκατοστό. Διότι έχει λάθος η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία, στις ιδρυτικές της συνθήκες, εγγυάται στις χώρες μέλη τη δυνατότητα να εγγυηθούν την ανάπτυξη και την πλήρη απασχόληση. Αλλά, αν δεν με αφήνεις να ξοδέψω χρήματα, την πλήρη απασχόληση και τα κοινωνικά δικαιώματα πώς στο διάολο θα μπορέσω να τα εγγυηθώ;», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επόμενη κρίσιμη ημερομηνία για το... ιταλικό δράμα είναι η 21η Νοεμβρίου, καθώς τότε προβλέπεται η επόμενη αντίδραση από τη μεριά της ΕΕ. Θα έχει προηγηθεί το Eurogroup της 19ης Νοεμβρίου και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στη γειτονική χώρα.