Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώην Β΄ Αθήνας 

11/11/2018, 16:13
syriza_tomellonxekinise_aftodioikisi

Θέσεις στις εκλογικές λίστες της πρώην Β΄ Αθήνας παίρνουν σιγά-σιγά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, η μάχη αναμένεται να είναι σκληρή, αφού το κυβερνών κόμμα καταγράφει τη δεύτερη θέση στις δημοσκοπήσεις και αν επιβεβαιώνουν θα εκλεγούν λιγότεροι βουλευτές. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο του 2015 είχε εκλέξει 17 βουλευτές και, όπως είναι φυσικό, οι συνεννοήσεις και οι συζητήσεις για ενδεχόμενες συνεργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει. Αν και οι επίσημες ανακοινώσεις αργούν ακόμα και οι λίστες θέλουν πολύ δρόμο για να καταρτιστούν, φαίνεται πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος οδεύει προς τον Βόρειο Τομέα. Όπως και ο Κώστας Ζαχαριάδης, η Ελένη Αυλωνίτου και ο Γιώργος Δημαράς. Πάντως, κάποιοι υποστηρίζουν πως υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα μπορεί να είναι και ο υπουργός Ναυτιλίας, Φώτης Κουβέλης. 
Στον Νότιο Τομέα οι πληροφορίες επιμένουν πως έχουν κλειδώσει ο Νίκος Παππάς, ο Γιάννης Μπαλάφας, ο Νίκος Ξυδάκης και η Θεανώ Φωτίου.
Στον Δυτικό Τομέα όλα δείχνουν πως θα τοποθετηθούν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, αν δεν μετακομίσει στην Ευρωβουλή, ο Δημήτρης Βίτσας, ο Παναγιώτης Ρήγας και η Χαρά Καφαντάρη.
Στον Βόρειο Τομέα (Δήμοι Αγ. Παρασκευής, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Μεταμόρφωσης, Νέας Ιωνίας, Παπάγου-Χολαργού, Πεντέλης, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Φιλοθέης-Ψυχικού και Χαλανδρίου) το εκλογικό σώμα υπολογίζεται περίπου στις 500.000 και θα εκλεγούν 15 βουλευτές.
Στον Νότιο Τομέα, που είναι ο μεγαλύτερος, οι ψηφοφόροι φτάνουν τους 600.000 (Δήμοι Αγ. Δημητρίου, Αλίμου, Βύρωνα, Γλυφάδας, Δάφνης-Υμηττού, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καισαριανής, Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου, Ν. Σμύρνης, Π. Φαλήρου) οι έδρες θα φτάσουν τις 18.
Ο Δυτικός Τομέας, με 350.000 εκλογικό σώμα (Δήμοι Αγ. Βαρβάρας, Αγ. Αναργύρων-Καματερού, Αιγάλεω, Ιλίου, Περιστερίου, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου), θα εκλέξει 11 βουλευτές.

Και οι μετακινήσεις...

Στον Ανατολικό Τομέα της, πρώην πλέον, περιφέρειας Αττικής έχει οριστικοποιηθεί η μετακίνηση του Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος το 2015 είχε εκλεγεί στη Β΄ Αθήνας. 
Εξαιτίας της ιδιότητάς του ως γραμματέως του ΣΥΡΙΖΑ ο Πάνος Σκουρλέτης υπάρχει ενδεχόμενο να μετακινηθεί σε εκλογική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας.