Μυτιληναίος: Οικονομική στήριξη στις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής

09/11/2018, 13:02
1

Στην ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος Ραφήνας, στην αγορά πυροσβεστικών οχημάτων και σε στήριξη πυρόπληκτων οικογενειών που βρέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης διοχετεύθηκαν τα κονδύλια ύψους 1 εκατ. ευρώ, που διέθεσε η Μυτιληναίος για τις πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αττικής.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση:

Η MYTILINEOS, από την πρώτη στιγμή, εκδήλωσε έμπρακτα τη συμπαράστασή της στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Ιουλίου του 2018 και τέθηκε στη διάθεση των αρμόδιων αρχών προκειμένου να παρασχεθεί κάθε δυνατή στήριξη στους Δήμους Μαραθώνος και Ραφήνας - Πικερμίου, με την αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης και έκτακτη αιμοδοσία.

Εν συνεχεία, ετέθη εκτάκτως από τον Πρόεδρο στο Διοικητικό Συμβούλιο το θέμα αρωγής των πληγέντων, όπου με την απόφαση στις 30/7/2018 διατίθεται το ποσό του 1.000.000 ευρώ για τη θεραπεία και πρόληψη παρόμοιων καταστροφών.

Μετά από σειρά διαβουλεύσεων με τις Δημοτικές Αρχές, τις επιτροπές κατοίκων και την Υπηρεσία της Πυροσβεστικής, η εταιρεία ανέλαβε τις εξής δράσεις για τη διάθεση του ποσού του 1.000.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα:

•Εξακόσιες χιλιάδες ευρώ διατίθενται για την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου-Λυκείου και του όμορου κλειστού γυμναστηρίου της Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Ραφήνας - Πικερμίου, όπου στεγάζονται οι εκπαιδευτικές ανάγκες 600 παιδιών και αθλητικές δραστηριότητες 1.000 παιδιών από τις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου και των όμορων Δήμων.

•Τριακόσιες χιλιάδες ευρώ διατίθενται για τη δωρεά 6 αυτόνομων πυροσβεστικών οχημάτων στο Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος, συμβάλλοντας καθοριστικά στην επιχειρησιακή ετοιμότητα της υπηρεσίας.

•Εκατό χιλιάδες ευρώ διατέθηκαν, μέσω προγράμματος που υλοποίησε ο ΣΕΒ, για τη στήριξη 94 οικογενειών που βρέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.