Μαρινάκης: Στηρίζω Μώραλη και «Πειραιά Νικητή» για να ολοκληρώσουμε το έργο μας

09/11/2018, 13:09
marinakis-moralis-1

Σήμερα πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πειραιά, συνάντηση των δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων του Συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής», παρουσία του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και του πρώτου σε σταυρούς εκλεγμένου του Συνδυασμού κ. Βαγγέλη Μαρινάκη. Η συνάντηση είχε πανηγυρικό χαρακτήρα σηματοδοτώντας την έναρξη ενός νέου μεγάλου αγώνα για τον Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων, ότι αποτελεί ιδιαίτερη χαρά να βρισκόμαστε όλοι σήμερα εδώ, παρουσία του κ. Μαρινάκη, ο οποίος είναι ο πρώτος σε σταυρούς εκλεγμένος του συνδυασμού μας, ο άνθρωπος ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια στήριξε και στηρίζει όσο κανένας άλλος τον Δήμο Πειραιά. Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε όλοι μαζί πριν από 4 χρόνια έχει αποτελέσματα. Δεσμευθήκαμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να αλλάξει ο Πειραιάς προς το καλύτερο. Κι αυτή η δέσμευση γίνεται πράξη. Από την αρχή της θητείας μας δουλέψαμε με σχέδιο. Καταφέραμε να δρομολογήσουμε το μεγαλύτερο αναπτυξιακό σχέδιο στην ιστορία του Δήμου Πειραιά, εξασφαλίζοντας συνολικά πάνω από 111.000.000 ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους. Λύσαμε χρόνια προβλήματα όπως είναι η ανάπλαση του Μικρολίμανου και η αξιοποίηση του Πύργου που έχουν δρομολογηθεί. Πραγματοποιούμε σημαντικές αναπλάσεις, έργα και παρεμβάσεις σε ολόκληρο τον Πειραιά. Δίνουμε καθημερινά μάχη, παρά τις σημαντικές δυσκολίες που πολλές φορές ξεπερνούν τον Δήμο, προκειμένου να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των δημοτών μας. Ταυτόχρονα προχωρήσαμε σε σημαντικές ελαφρύνσεις σε ότι αφορά τα δημοτικά τέλη, προκειμένου να στηρίξουμε τους δημότες μας σε αυτή την κρίσιμη οικονομική συγκυρία που βιώνει η πόλη και η χώρα. Παράλληλα στηρίζουμε τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας με μια σειρά κοινωνικών δράσεων, ταυτόχρονα δίνουμε έμφαση στην τρίτη ηλικία αναβαθμίζοντας τα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης, υποστηρίζουμε τα Άτομα με Αναπηρία αλλά και όσους έχουν πραγματικά ανάγκη τη στήριξη μας. Επίσης ο πολιτισμός και ο αθλητισμός έγιναν προτεραιότητα για το Δήμο μας και μπήκε ο Πειραιάς στο επίκεντρο. Έχουμε κάνει πολλά και πρέπει να κάνουμε περισσότερα, οφείλουμε να συνεχίσουμε με αμείωτο ρυθμό την προσπάθεια που ξεκινήσαμε το 2014: να γίνει ο Πειραιάς μια πόλη, με προοπτική και με δυναμική σε όλα τα επίπεδα»

Ο κ. Μαρινάκης μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Πριν από τέσσερα χρόνια, άνθρωποι που είχαμε διαφορετικές αφετηρίες, αλλά κοινό όραμα για τον Πειραιά μας, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε αυτό τον συνδυασμό, με προοπτική να κάνουμε κάποια πράγματα για την πόλη που αγαπάμε. Πολλά από αυτά που είχαμε εξαγγείλει το 2014, έγιναν πραγματικότητα, έστω κι αν σε πολλές περιπτώσεις συναντήσαμε τεράστιες δυσκολίες. Υπάρχουν κι άλλα που για διάφορους λόγους, που έχουν να κάνουν με την γραφειοκρατία ή τον παράγοντα κυβέρνηση, είτε δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη, είτε καθυστέρησαν. Σε ό,τι αφορά την δική μου συμμετοχή προσπάθησα να βοηθήσω την Δημοτική Αρχή με όλες μου τις δυνάμεις και σε όλα τα επίπεδα. Στη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος μέσω παρεμβάσεων στο πράσινο, με την κατασκευή και επισκευή πλατειών, αθλητικών χώρων, παιδικών χαρών αλλά και στον πολιτιστικό τομέα με σειρά εκδηλώσεων που άφησαν ισχυρό στίγμα. Παράλληλα, δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στην καθημερινή στήριξή μας στο φιλανθρωπικό έργο της ΚΟΔΕΠ και φυσικά της Μητρόπολης Πειραιά, σε κάθε προσπάθεια της οποίας είμαστε και θα είμαστε αρωγοί.

Όπως είπα εξ αρχής, όλες αυτές τις δράσεις τις δρομολόγησα για να συνδράμω έμπρακτα στο έργο της Δημοτικής Αρχής χωρίς να περιμένω κανένα προσωπικό όφελος ή αντάλλαγμα. Χωρίς να έχω καμία δουλειά ή δοσοληψία με την οποία να υπάρχει εμπλοκή του Δήμου. Μοναδικό μου κίνητρο η αγάπη μου για τον Πειραιά. Έχω τονίσει επανειλημμένως ότι παρά τα σενάρια που καλλιεργούν κάποιοι, δεν επιθυμώ να έχω καμία επιπλέον δραστηριότητα στην Ελλάδα και τον Πειραιά. Είναι αυτονόητο ότι το ίδιο θα συνεχίσω να κάνω και στο μέλλον για τον συνδυασμό μας, που τον θεωρώ άλλωστε και δικό μου δημιούργημα. Συνεχίζω να θέλω ένα Πειραιά σύγχρονο και διαφορετικό, έναν Πειραιά Νικητή και πιστεύω ότι κερδίζουμε το στοίχημα για μια πόλη αντάξια της ιστορίας, των δυνατοτήτων και κυρίως των ανθρώπων της. Θα σεβαστούμε βεβαίως οποιονδήποτε αντίπαλο, όμως θα είμαστε και πάλι ξεκάθαροι με πίστη στις αρχές μας, το πρόγραμμά μας και το έργο μας. Ξέρουμε εξάλλου από εκλογές, όλοι στην ίδια πόλη ζούμε και δεν έχουμε να χωρίσουμε απολύτως τίποτα.

Θα στηρίξω λοιπόν με όλες μου τις δυνάμεις τον “Πειραιά Νικητή”. Θα είμαι μαζί σας στον δρόμο για να δούμε την πόλη μας όπως την έχουμε ονειρευτεί μετά τα μεγάλα έργα που έχουμε ολοκληρώσει ή προωθήσει. Δίνουμε έναν νέο μεγάλο αγώνα για τον Πειραιά και είμαι σίγουρος ότι βγαίνουμε και πάλι νικητές».

Εν συνεχεία το λόγο έλαβαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων, οι οποίοι επίσης στάθηκαν στην ενότητα του συνδυασμού και το δυναμικό ξεκίνημα της νέας μάχης για την πόλη.