Τζανακόπουλος για συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου: Ανοίγει ο δρόμος για 10.000 προσλήψεις!

07/11/2018, 18:22
tzanakopoulos-dim-708_5

Απελευθερώνονται 10.000 θέσεις δημοσίων υπαλλήλων μετά την «ιστορική» συμφωνία Εκκλησίας - Πολιτείας, ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τονίζοντας πως δίνεται η δυνατότητα τα επόμενα χρόνια να τις συμπληρώσουμε με προσλήψεις για τις ανάγκες του κράτους.

Η «συμφωνία» Πολιτείας - Εκκλησίας όπως τη χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός χθες, ή η «πρόθεση συμφωνίας» σύμφωνα με τις σημερινές δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου εξελίσσεται σε πολιτική απάτη, ενώ ξεκίνησε ως επικοινωνιακό πυροτέχνημα της κυβέρνησης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε να μιλήσει για 10.000 προσλήψεις, παρά το γεγονός ότι ακόμη κι αν τελικά υιοθετηθεί και νομοθετηθεί η συμφωνία όπως ανακοινώθηκε χθες, το μισθολογικό κόστος του κλήρου θα εξακολουθήσει να βαρύνει το δημόσιο ταμείο. Συνεπώς, προκύπτει εύλογα το ερώτημα από πού θα βρεθούν τα λεφτά για να γίνει πράξη η κυβερνητική λεκτική γαλαντομία.

Όπως είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, «επειδή έχουμε καταφέρει μια συμφωνία με τους θεσμούς, το ένα προς ένα, αυτό μας δίνει τη δυνατότητα τα επόμενα χρόνια να συμπληρώσουμε αυτές τις θέσεις με προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων για να καλύψουμε κυρίως ανάγκες του κοινωνικού κράτους».

«Ούτως ή άλλως προγραμματίζονται προσλήψεις και γιατρών και εκπαιδευτικών και σκοπεύουμε να μονιμοποιήσουμε τους ανθρώπους που δουλεύουν στο βοήθεια στο σπίτι, αλλά και 4.000 εκπαιδευτικούς», ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Δεν μπορούν να γίνουν μέσα στο 2019», ξεκαθάρισε. Όπως είπε, «oι 10.000 θέσεις θα αφορούν την περίοδο από το 2020 και μετά».

Αναφορικά με τα αναδρομικά επανάλαβε ότι τα δικαστήρια δεν έχουν κανονιστική εξουσία και πως δεν μπορώ να προεξοφλήσω την οποία δικαστική εξέλιξη. Διευκρίνισε ωστόσο ότι είναι διαρκής η μέριμνα αυτής της κυβέρνησης για τους συνταξιούχους και επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας πως οι συνταξιούχοι θα βρεθούν σε δύσκολη θέση μόνο όταν γίνει πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το σύστημα Πινοσέτ.

Σχετικά με τον κ. Νικο Κοτζια, ανέφερε πως ορθώς έπρεπε και κατέθεσε τη μηνυτήρια αναφορά αποκάλυψε ότι ο πρωθυπουργός ήταν ενημερωμένος και σύμφωνος για την κίνηση. Παράλληλα, κάλυψε τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο λέγοντας πως δεν υπονόησε ποτέ ότι οποιοδήποτε μέλος την κυβέρνησης έχει χρηματιστεί.