Οι στόχοι της Intrakat και οι ευκαιρίες για ανάπτυξη

07/11/2018, 16:29
1

Νέα έργα στο σύνολο των δραστηριοτήτων του ομίλου σχεδιάζει να διεκδικήσει η διοίκηση της Intrakat, αξιοποιώντας τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και τις ευκαιρίες που αναδύονται σε τομείς όπως οι κατασκευές ιδιωτικών και δημόσιων έργων υποδομής, οι παραχωρήσεις, τα ΣΔΙΤ και τα συγχρηματοδοτούμενα έργα, τα περιβαλλοντικά έργα και τα έργα της ψηφιακής οικονομίας. Οι κ.κ. Σουρέτης και Κούτρας, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος αντίστοιχα, μιλώντας σε ενημερωτική συνάντηση ανέφεραν πως στόχος της Intrakat είναι να ισχυροποιήσει τη θέση της στον κλάδο και να καταστεί κυρίαρχη δύναμη στις κατασκευές. "Διαθέτουμε πλέον μια ισχυρή ομάδα για να πετύχουμε το σκοπό μας”, τόνισε ο κ. Σουρέτης, αναφερόμενος στην ένταξη του κ. Κούτρα στο διοικητικό συμβούλιο, αλλά και στην υπογραφή MoU για την απόκτηση ποσοστού 20% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης. Ο κ. Σουρέτης αναφερόμενος στη συνεργασία με τον κ. Κούτρα (έπειτα από την αποχώρηση του τελευταίου από τον όμιλο Ελλάκτωρ) για την επίτευξη των εταιρικών στόχων, σημείωσε πως αυτή θα είναι επωφελής για την Intrakat, τους μετόχους και το ανθρώπινο δυναμικό.



Από την πλευρά του ο κ. Κούτρας, εξέφρασε την εκτίμηση περί δικής του συνεισφοράς στην ανάπτυξη Intrakat μέσω της διεκδίκησης και ανάληψης νέων έργων, στους τομείς των κατασκευών και περιβάλλοντος, σε Ελλάδα και Βαλκάνια. Αμφότεροι συμφώνησαν πως υπάρχουν ενδείξεις για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και αρκετές ευκαιρίες για τον κατασκευαστικό κλάδο, ενώ τόνισαν ότι ο όμιλος της Intrakat είναι καλά προετοιμασμένος για να αξιοποιήσει τις προκλήσεις του μέλλοντος. O Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat αναφέρθηκε επίσης στις αλλαγές, με στόχο να γίνουν πιο διακριτοί, που αφορούν στους τομείς δραστηριοποίησης του ομίλου Intracom Holdings. Βάσει αυτών, η Intrakat εστιάζει στους τομείς των κατασκευών, ΣΔΙΤ και παραχωρήσεων, με τις δραστηριότητες της Ενέργειας και του Real Estate να μεταβιβάζονται στη μητρική εταιρεία Intracom Holdings. Στο πλαίσιο αυτό, η στρατηγική της Intrakat υλοποιείται πλέον κυρίως με άξονες τις κατασκευές δημόσιων και ιδιωτικών έργων υποδομής, που είναι η κύρια δραστηριότητα, τις παραχωρήσεις τα ΣΔΙΤ και τα συγχρηματοδοτούμενα έργα υψηλής προστιθέμενης αξίας, τα έργα περιβάλλοντος που είναι η πρόκληση του μέλλοντος καθώς και τα έργα digital economy, next generation access και smart solution. Ένα από τα πρώτα έργα που διεκδικεί η κατασκευαστική εταιρεία, σύμφωνα με τη διοίκηση, αφορά σε εργολαβίες του οδικού άξονα Πάτρα-Πύργος.



Παράλληλα, με την Intrakat να αναλαμβάνει το κατασκευαστικό σκέλος, τον Ιούνιο του 2019 θα ξεκινήσει η λειτουργία Βoutique Hotel 45 δωματίων στο διατηρητέο κτίριο επί της οδού Κολοκοτρώνη 3-5, στην Αθήνα, το οποίο έχει μισθωθεί για 20 έτη και βρίσκεται στο στάδιο ανακατασκευής. Επιπλέον, προχωρά ο σχεδιασμός και οι μελέτες ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου, ύψους 80 εκατ.ευρώ, για την ανάπτυξη ξενοδοχειακού resort πέντε αστέρων στη Μύκονο (Καλό Λιβάδι), σε έκταση 100 στρεμμάτων που κατέχει ο όμιλος και η οποία θα αναπτυχθεί σε συνεργασία με την London&Regional. Σε ό,τι αφορά τη σημαντική συμφωνία με τη Fraport για την υλοποίηση μελετών και κατασκευαστικών έργων στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, των οποίων η Fraport Greece έχει αναλάβει τη λειτουργία, αναβάθμιση και συντήρηση για περίοδο 40 ετών, ο κ. Σουρέτης σημείωσε πως καταγράφεται σημαντική πρόοδος. Τόνισε, δε, πως οι εργασίες στα αεροδρόμια σε Ζάκυνθο, Καβάλα και Χανιά θα ολοκληρωθούν εντός των προθεσμιών, μέχρι το τέλος του έτους.