Σήμερα το δικαστήριο που θα κρίνει την τύχη του Υγεία

31/10/2018, 17:08
ygeia-2_252863_125432

Μια αναπάντεχη εξέλιξη που ίσως βάλει «τρικλοποδιά» στη γρήγορη μεταβίβαση του Υγεία από τη MIG στο fund CVC Partners αποτελεί η προ αρκετών μηνών έκδοση μονομερούς διατάγματος του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο απαγορεύει στη MIG να μεταβιβάσει μετοχές που κατέχει στο Υγεία. Η συγκεκριμένη υπόθεση συζητείται και πάλι σήμερα στο συγκεκριμένο δικαστήριο, το οποίο αναμένεται να αποφανθεί σχετικά με τη διατηρισιμότητα ή μη του διατάγματος. Η διοίκηση του ομίλου, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν φαίνεται να ανησυχεί για το θέμα αυτό, όμως η όλη εμπλοκή δεν είναι μια αμφισβητήσιμη κατάσταση η οποία μάλιστα έχει προβληματίσει και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Όπως έχουν μεταδώσει κυπριακά μέσα ενημέρωσης, στην σημερινή ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, θα εξεταστεί εάν θα καταστεί μόνιμο ή όχι το διάταγμα που εξέδωσε μονομερώς για παγοποίηση των περιουσιακών στοιχείων της Marfin Investment Group. Σημειώνουν δε ότι η όλη ιστορία ξεκίνησε όταν η εταιρεία Marafast Trading LTD, η οποία απώλεσε το 2013 ποσό 1,5 εκατ. ευρώ λόγω του κουρέματος των καταθέσεων στη Λαϊκή, προσέφυγε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου και πέτυχε την παγοποίηση των περιουσιακών στοιχείων. Να σημειωωθεί ότι η MIG έχει δηλώσει «ότι δε γνωρίζει τη φερόμενη ως αιτήτρια Marafast Trading Limited, ούτε τη φύση της υπόθεσης η οποία κατά πάσα πιθανότητα αφορά τραπεζική σχέση της αιτήτριας με τη Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου».

Αν και επίσημα δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι στα σχέδια της MIG η οποία έχει πάρει και το «πράσινο φως» από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για την μεταβίβαση του Υγεία, η σημερινή δικαστική διαδικασία έχει ιδιαίτερη σημασία όσον αφορά στο χρόνο ολοκλήρωσης της μεταβίβασης.