Ford GT: Γιατί αυξάνεται ο αριθμός παραγωγής του;

28/10/2018, 21:00
Ford GT: Γιατί αυξάνεται ο αριθμός παραγωγής του;

Όταν το κοινό απαιτεί με τόση δυναμικότητα περισσότερα Ford GT, τότε η μπλε οβάλ εταιρεία δεν έχει άλλη επιλογή από το να εκπληρώσει την επιθυμία του. Το αρχικό πλάνο προέβλεπε την κατασκευή μόλις 1.000 Ford GT, ωστόσο η τόσο μεγάλη ζήτηση που έχει οδήγησε σε αύξηση της παραγωγής του.



Ενδεικτικό είναι το ότι είχαν υποβληθεί πάνω από 6.500 αιτήσεις για την απόκτηση του Ford GT κατά το λανσάρισμά του. Η ζήτηση, δηλαδή, ξεπερνούσε την προσφορά κατά περισσότερο από έξι προς ένα. Η Ford αποφάσισε να δώσει χαρά σε μερικούς ακόμα φανατικούς οπαδούς της δημιουργώντας για περιορισμένο χρονικό διάστημα επιπλέον 350 από τα supercars της, για τα οποία προβλέπουμε ότι θα γίνει σφαγή. Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει και πάλι ηλεκτρονικά στη διεύθυνση FordGT.com, με τις παραγγελίες να γίνονται δεχτές από 8 Νοεμβρίου και για τις επόμενες 30 μέρες από ενδιαφερόμενους επιλεγμένων αγορών.



Η παραγωγή των 350 επιπλέον Ford GT θα πραγματοποιηθεί ανάμεσα στα ημερολογιακά έτη 2020-2022, ενώ οι τυχεροί ιδιοκτήτες τους θα μπορέσουν να τα εξατομικεύσουν με τη βοήθεια της υπηρεσίας «Ford GT Concierge Service». Tα πρώτα Ford GT άρχισαν να συναρμολογούνται τον Δεκέμβριο του 2016, διαθέτοντας V6 Eco Boost βενζινοκινητήρα 3,5 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 655 ίππους και του επιτρέπει μέγιστη ταχύτητα 347 χλμ./ώρα.