Κώστας Δέρβος: «Στις επόμενες εκλογές τα ψηφοδέλτια της ΝΔ θα έχουν και στελέχη της ΟΝΝΕΔ»

28/10/2018, 20:41
dervos

Βαθαίνει ο κατακερματισμός όχι μόνο του κυβερνητικού συνασπισμού αλλά και των δύο κομμάτων της συμπολίτευσης τονίζει στην «Axia News» ο Κώστας Δέρβος, πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Στον ΣΥΡΙΖΑ οι συνιστώσες αναζητούν τη χαμένη αριστερή ψυχή τους, οι «53» έχουν πάθει κρίση ταυτότητας, ενώ στους ΑΝ.ΕΛΛ. από τη μια είναι ο Πάνος Καμμένος που… μένει μέχρι να φύγει και από την άλλη διάφορα στελέχη που βλέπουν ως μόνη ελπίδα πολιτικής επιβίωσης την ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτει ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.
Μάλιστα, αποκαλύπτει πως στις επόμενες εκλογές τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. θα έχουν και στελέχη της ΟΝΝΕΔ, στο πλαίσιο της ανανέωσης που προωθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνέντευξη στη Σοφία Λιάκου

- Εάν για οποιονδήποτε λόγο η Συμφωνία των Πρεσπών τελικά έρθει προς κύρωση σε μια δίκη σας κυβέρνηση τι θα κάνετε; Θα επαναδιαπραγματευτείτε; Θα την καταψηφίσετε;

- Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει ξεκάθαρη απάντηση σε αυτό: Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, είτε βρίσκεται στην αντιπολίτευση είτε βρίσκεται στην κυβέρνηση όταν η συμφωνία αυτή έρθει στη Βουλή. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι προϊόν της ανευθυνότητας του κ. Τσίπρα, των μυστικών διαπραγματεύσεων του κ. Κοτζιά και του καιροσκοπισμού του κ. Καμμένου. Αυτοί την δημιούργησαν, αυτοί πρέπει να την ψηφίσουν. Η Νέα Δημοκρατία ήταν εξαρχής και παραμένει απέναντι σε μια κακή και εθνικά ασύμφορη συμφωνία.

- Θα καταθέσετε πρόταση δυσπιστίας; Θα βρείτε τους 151 βουλευτές;

- Δεν αποκλείουμε τίποτα. Εξάλλου, η κατάσταση στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι τόσο ρευστή, που όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Βέβαια, η χώρα θα βρισκόταν σε πολύ πλεονεκτικότερη θέση αν είχε υπερψηφιστεί η πρόταση δυσπιστίας που είχε υποβάλει έγκαιρα η Νέα Δημοκρατία ώστε να αποτρέψει την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αλλά τότε ο κ. Καμμένος προτίμησε την καρέκλα του για λίγους ακόμα μήνες, κάτι που βέβαια δεν μας εξέπληξε, καθώς όλοι γνωρίζουμε την πολιτική του διαδρομή και τις προτεραιότητές του.

- Η κόντρα Καμμένου - Κοτζιά τελικά φαίνεται πως είχε νικητή τον υπουργό Εθνικής Άμυνας. Θεωρείτε ότι πλέον δεν έχει άλλα ζητήματα ο κυβερνητικός συνασπισμός;

- Προσωπικά πιστεύω ότι κάθε μέρα βαθαίνει ο κατακερματισμός όχι μόνο του κυβερνητικού συνασπισμού αλλά και των δύο κομμάτων της συμπολίτευσης: Στο ΣΥΡΙΖΑ οι συνιστώσες αναζητούν τη χαμένη αριστερή ψυχή τους, οι «53» έχουν πάθει κρίση ταυτότητας, ο κ. Κοτζιάς σκέφτεται αυτόνομη κάθοδο, ο κ. Τσίπρας είναι κλεισμένος στο Μαξίμου με την ομάδα του, η οποία διαβάζουμε ότι καταγράφει διαφωνίες στο εσωτερικό της. Στους ΑΝ.ΕΛΛ. από τη μια είναι ο κ. Καμμένος που… μένει μέχρι να φύγει και από την άλλη διάφορα στελέχη που βλέπουν ως μόνη ελπίδα πολιτικής επιβίωσης την ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ. Όλα αυτά τα βλέπουν, τα ακούν και τα ξέρουν όλοι οι Έλληνες, εκτός από τους παράγοντες της συγκυβέρνησης που παριστάνουν ότι δεν συμβαίνει τίποτα, μέχρι να έρθει ξανά η πραγματικότητα να τους διαψεύσει. Αυτή η κατάσταση δεν θυμίζει κυβέρνηση, ούτε παραπέμπει σε χώρα με σταθερότητα και προοπτική. Και αυτό είναι εμφανές και εκτός συνόρων: Βλέπουμε καθημερινά το αφήγημα του κ. Τσίπρα για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια να θολώνει, τις αγορές να μην εμπιστεύονται την Ελλάδα, τους εταίρους να επιμένουν σε όσα είχε δεσμευτεί αφελώς και απερίσκεπτα πριν από λίγους μήνες ο κ. Τσίπρας για να πάρει παράταση κυβερνητικής ζωής αυτός και οι μετακλητοί του. Και τώρα, αφού τα υπέγραψαν όλα, ζητούν να μην τα εφαρμόσουν, προσφέροντας πρωτοφανή ανταλλάγματα σε βάρος των συμφερόντων της χώρας. Αυτή η κατάσταση πρέπει να τελειώσει άμεσα, γιατί βλάπτει τη χώρα.

- Πότε βλέπετε εκλογές; Η κυβέρνηση επιμένει πως θα πραγματοποιηθούν στο τέλος της τετραετίας.

- Είναι τόσο αξιόπιστη η κυβέρνηση που αν επιμένει για εκλογές στο τέλος της τετραετίας τότε ας μην κλείσουμε κάτι για τις επόμενες Κυριακές, γιατί μάλλον θα έχουμε κάλπες. Επειδή όμως η κατάσταση δεν είναι πια αστεία, όλος ο οργανισμός της Νέας Δημοκρατίας είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή για αυτό που ζητούν όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες: Τις εθνικές εκλογές που θα βάλουν φρένο στην κατρακύλα της χώρας σε παραγωγικό, θεσμικό και κοινωνικό επίπεδο. Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο να υποβαθμίζεται η ζωή τους και η πατρίδα τους. Οι νέοι φεύγουν σχεδόν διωγμένοι από την πατρίδα τους, οι ηλικιωμένοι αντιμετωπίζονται από την πολιτεία σαν βάρος, οι παραγωγικές ηλικίες πρέπει να συμβιβαστούν με κρατικές ελεημοσύνες, η Ελλάδα εμφανίζεται αδύναμη σε κάθε ευκαιρία. Αυτό είναι το έργο του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου και αυτό το έργο έχει κουράσει εδώ και καιρό.

- Θα δούμε ΟΝΝΕΔίτες στα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών;

- Σε αυτό το θέμα συνεργαζόμαστε άριστα με τη Νέα Δημοκρατία και ναι, θα δούμε ΟΝΝΕΔίτες σε όλα τα ψηφοδέλτια. Εξάλλου, η ανανέωση σε επίπεδο προσώπων σε κάθε εκλογική περιφέρεια είναι μια από τις πρώτες δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν θα μπουν όμως ονόματα στα ψηφοδέλτια ούτε εξαιτίας κάποιου αυτοσκοπού ούτε ως «παραγεμίσματα»: Θα είναι υποψήφιοι άνθρωποι άξιοι να εκπροσωπήσουν τη γενιά μας και θα κατέβουν με αξιώσεις για να εκλεγούν. Ξέρετε, εμείς θέλουμε να αποδείξουμε στην πράξη ότι δεν είμαστε όπως οι νεολαίες των κομμάτων που συγκυβερνούν. Δεν είμαστε ούτε καρεκλοκένταυροι αλλά ούτε και άβουλοι χειροκροτητές. Είμαστε οργανικό κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας και αυτό θα αποτυπωθεί και στα ψηφοδέλτια.

- Γιατί χαρακτηρίσατε «ρεψιονίστ εγκληματικών οργανώσεων» τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου;

- Γιατί το μόνο που κάνει είναι να παρατηρεί και να καταγράφει εισβολές, λες και δεν έχει αρμοδιότητα και ευθύνη να εξασφαλίσει την ακαδημαϊκή ειρήνη και την τάξη εντός των σχολών μας. Υπήρχαν και παλαιότερα περιστατικά βίας και ανομίας εντός ακαδημαϊκών χώρων, αλλά κανείς υπουργός Παιδείας δεν είχε διανοηθεί να προτρέψει τους φοιτητές να τα βάλουν με εγκληματίες. Αυτά τα πράγματα είναι πρωτάκουστα και, κυρίως, επικίνδυνα.