Foodathlon: Μια παγκόσμια πρωτοβουλία με Ελληνικό πνεύμα

17/10/2018, 17:12
Foodathlon_coverphoto

Το foodathlon έρχεται και συνδυάζει σημαντικά αθλητικά γεγονότα της πατρίδα μας, με τη γαστρονομική κουλτούρα και τον πολιτισμό του τόπου μας, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες αλληλεπίδρασης σε όλους.

Αυτόν τον Νοέμβριο, με αφορμή τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας που συγκαταλέγεται στα κορυφαία αθλητικά γεγονότα του πλανήτη, προσελκύοντας μεγάλο αριθμό επισκεπτών από το εξωτερικό, το foodathlon κάνει την επίσημη πρώτη του εμφάνιση την εβδομάδα ακριβώς πριν τον Μαραθώνιο από τις 04/11 έως τις 11/11/2018. Ως αρωγός της όλης προσπάθειας και ταυτόχρονα δημιουργός πολυεμπειριών, το foodathlon μας καλεί όλους, Έλληνες και ξένους, να γνωρίσουμε το ξεχωριστό μονοπάτι εμπειριών που προσφέρει, αναδεικνύοντας τη σημασία και τα οφέλη που απορρέουν από το συνδυασμό του αθλητισμού, της ισορροπημένης διατροφής, και της αειφορίας στην γαστρονομία και εν γένει στη δημιουργία συνθηκών ευζωίας. Άλλωστε, αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει καμία αντίστοιχη πρωτοβουλία, στοχευμένη σε μια ολιστική προσέγγιση. Για αυτό είναι άκρως σημαντικό ότι ως πρωτοπόροι, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις να επικοινωνήσουμε τους 3 βασικούς πυλώνες της ευζωίας, χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα ως αφορμή ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα της σύγχρονης εποχής, το Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Αυθεντικό.

Το concept του foodathlon επικεντρώνεται σε 3 βασικούς πυλώνες: i) Fitness, ii) Nutrition και iii) Wellness, με επίκεντρο την Aειφορία και την Ευζωία (Sustainable Living). Για αυτό άλλωστε, οι συνδημιουργοί του foodathlon ένωσαν τις δυνάμεις τους και προσφέρουν, για κάθε μία από τις παραπάνω θεματικές ενότητες, αξιόλογες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Συγκεκριμένα, τις δυνάμεις τους ένωσαν οι:

· Truevoyagers, travel startup που εξειδικεύεται στον τομέα του experiential tourism

· Sustainable Food Movement in Greece, startup που εξειδικεύεται σε θέματα αειφορίας και βιώσιμης γαστρονομίας, με στόχο τη μείωση του food waste, και

· Healthyclub, nutrition startup που εξειδικεύεται σε θέματα διατροφής

Σκοπός του foodathlon είναι να προετοιμάσει, να εκπαιδεύσει, αλλά και να διασκεδάσει όλους όσους θα βρίσκονται εκείνες τις ημέρες στην Αθήνα, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν, θα συμμετάσχουν, ή με την παρουσία τους θα στηρίξουν δικούς τους ανθρώπους. Συνδυάζοντας την Ελληνική γαστρονομική σκηνή, με το αθλητικό πνεύμα και τη συμμετοχική δράση, το foodathlon κλείνει το μάτι σε ένα υπέροχο ταξίδι του μυαλού και των αισθήσεων, και έρχεται να προτείνει ένα πλήθος δραστηριοτήτων γαστρονομικού και αθλητικού ενδιαφέροντος,

Στόχος αυτών των δραστηριοτήτων είναι να λειτουργήσουν συμπληρωματικά με το κεντρικό αθλητικό δρώμενο του Μαραθωνίου, προσφέροντας ένα πλαίσιο από μοναδικές εμπειρίες σε ντόπιους και ξένους επισκέπτες, όπως: ειδικά μενού σχεδιασμένα για αθλητές, σε συνεργασία με εστιατόρια της πόλης, special pop-up events, εξειδικευμένα workshops, γευστικές διαδρομές μέσα στην πόλη, αλλά και πλήθος αθλητικών υπηρεσιών όπως running tours με τη συνοδεία επαγγελματιών trainers. Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε εμπειρίες μοναδικού ενδιαφέροντος που θα είναι σε εξέλιξη την εβδομάδα πριν από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Σήμερα το foodathlon έχει τη χαρά και την τιμή να το υποστηρίζουν, γνωστά ονόματα της αγοράς, όπως η Eurobank, η Coco-mat Hotels, η Coco-mat.Bike, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός People’s Trust, η Revolut, η Live in Athens short stay apartments και η Al Hammam Traditional Baths. Άλλωστε, το foodathlon καλεί όλους όσους ενδιαφέρονται να πάρουν μέλος στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, να επικοινωνήσουν άμεσα με τους ιθύνοντες, καθώς αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να γίνουν αρωγοί σε δράσεις που συνδυάζουν τον αθλητισμό με τη διαχρονική αξία του «ευ» και ειδικότερα τη διάσταση της ευζωίας στην κοινωνική ζωή παρέα με την ισορροπημένη διατροφή και την αειφορία.

Σημαντικά Οφέλη Χορηγών / Υποστηρικτών

Με την αρωγή τους οι Χορηγοί/Υποστηρικτές ενισχύουν ενεργά:

· την ανάδειξη της Ελληνικής γαστρονομίας μέσα από ειδικά σχεδιασμένα μενού

· την προβολή μικρών ανεξάρτητων παραγωγών και των προϊόντων τους

· την αύξηση της αναγνωρισιμότητας της τοπικής γαστρονομικής σκηνής

· την ευαισθητοποίηση και επιμόρφωση κοινού και επαγγελματιών σχετικά με την ορθολογική διαχείριση της τροφής αλλά και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος (CO2 & Sustainability)

· την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες της πόλης

· την προσπάθεια επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου

· την ενεργή εμπλοκή πολλαπλών φορέων/επιχειρήσεων με σκοπό την ενίσχυση του city branding της Αθήνας

· τη διασύνδεση του τουρισμού και με άλλους τομείς της Ελληνικής οικονομίας μέσα από σημαντικές συνέργειες

· τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών δημιουργώντας ένα νέο μοναδικό brand στον τομέα του Τουρισμού/Αθλητισμού

Με το foodathlon η λογική του ευ-αγωνίζεσθαι συνδυάζεται πλέον και με την ευζωία, και βρίσκει διέξοδο μέσα από τις επιμέρους δράσεις που το απαρτίζουν. Για αυτό ελάτε κι εσείς στον κόσμο του foodathlon και ζήστε μία από τις πολυάριθμες εμπειρίες μιας ξεχωριστής πρωτοβουλίας που συνδυάζει για πρώτη φορά πολιτισμό, γεύση και αειφόρο ανάπτυξη, και τοποθετεί την Ελλάδα δυναμικά στον παγκόσμιο χάρτη του sustainability.