Οι επενδυτές επέστρεψαν στο κυνήγι ευκαιριών

12/10/2018, 12:54
χρηματιστηριο

Εικόνα ανάκαμψης έχουμε σήμερα από νωρίς το πρωί στις διεθνείς αγορές μετοχών, μετά τις μεγάλες απώλειες των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων. Η διάθεση μερίδας επενδυτών να κυνηγήσουν αγοραστικές ευκαιρίες, μεταξύ των μετοχών, που δέχθηκαν ανηλεές σφυροκόπημα τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και μία αίσθηση ότι το ξεπούλημα έλαβε υπερβολικές διαστάσεις, βοηθούν στην κατεύθυνση αυτή. Ωστόσο αναλυτές προειδοποιούν πως δεν αποκλείονται νέες πιέσεις την επόμενη εβδομάδα, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μία διόρθωση, που είχε μάλλον αργήσει.

Αυτή την ώρα (10:30 ώρα Ελλάδος) επικρατούν ανοδικές τάσεις στο σύνολο των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο FTSE 100 ενισχύεται 0,45%, αλλά στις αγορές της Ευρωζώνης οι «ταύροι» δίνουν πιο δυναμικά το «παρών». Ο γερμανικός Dax δείχνει το δρόμο με άνοδο 1,2%. Ακολουθεί ο γαλλικός CAC 40 με κέρδη 1% και ο ιταλικός FTSE MIB με άνοδο 0,95%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύεται σε ποσοστό 0,8%.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο Γ.Δ. σημειώνει άνοδο 0,85% στις 632 μονάδες. Υπενθυμίζεται ότι χθες στάθηκε κόντρα στο αρνητικά ρεύμα και έκλεισε σε θετικό έδαφος.

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρίσκονται τράπεζες, τεχνολογικές και επιχειρήσεις ενέργειας- οι κλάδοι δηλαδή που είχαν δεχθεί τις ισχυρότερες πιέσεις στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Σε άνοδο και το πετρέλαιο, με την τιμή του μπρεντ να ενισχύεται 1% στα 81,30 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό αργό στα 71,8 δολάρια το βαρέλι.

Νωρίτερα τα χαμόγελα είχαν επιστρέψει, έστω και δειλά, και στις αγορές της Ασίας. Στο Τόκιο ο Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,45%, στη Σανγκάη μετά το σφυροκόπημα της Πέμπτης, ο Σύνθετος Δείκτης ανέκαμψε 0,9%, ενώ πιο δυναμική ήταν η άνοδος στο Χονγκ Κονγκ και το Χρηματιστήριο της Βομβάης, με τους δείκτες Hang Seng και BSE Sensex να παρουσιάζουν κέρδη 2,08% και 2,2% αντίστοιχα.

ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ