Στο θρόνο της λίστας Forbes o Τζεφ Μπέζος

04/10/2018, 12:14
ΜΠΕΖΟΣ

Στην κορυφή της λίστας Forbes με τους πλουσιότερους Αμερικανούς βρίσκεται ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon Τζεφ Μπέζος, εκθρονίζοντας μετά από 24 χρόνια τον Μπιλ Γκέιτς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα το Forbes, ο Μπέζος κατακτά την πρωτιά με περιουσία 160 δισ. δολαρίων και γίνεται έτσι ο πρώτος που εμφανίζει πλούτο άνω των 100 δισ. δολαρίων. Πέρυσι η περιουσία του ήταν 78,5 δισ.

O Γκέιτς μένει στη δεύτερη θέση, με περιουσία ύψους 97 δισ. δολ. Ο Γουόρεν Μπάφετ με περιουσία ύψους 88,3 δισ. δολ. βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ του Facebook βρίσκεται στην τέταρτη θέση, με περιουσία ύψους 61 δισ. δολ., παρότι είναι φτωχότερος κατά 10 δισ. σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα. Την πεντάδα συμπληρώνει ο Larry Ellison, με περιουσία ύψους 58,4 δισ. δολ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έπεσε στη 259η θέση, αλλά η περιουσία του παρέμεινε η ίδια σε σχέση με πέρυσι, στα 3,1 δισ. δολ. Το 2017 ο Τραμπ κατέλαβε τη 248 θέση.

Σε όρους ποσοστιαίας μεταβολής τη μεγαλύτερη αύξηση στην περιουσία του είδε ο διευθύνων σύμβουλος του twitter, Τζακ Ντόρσι. Αυξήθηκε 186% από πέρσυ, στα 6,3 δισ. δολάρια.

Στον αντίποδα, στους «ηττημένους» της χρονιάς, ο Τζορτζ Σόρος είχε την περιουσία του να κάνει «βουτιά» στα 8,3 δισ. από 23 δισ. δολάρια. Η πτώση ωστόσο σχετίζεται με την απόφασή του να μεταφέρει 18 δισ. δολάρια στον φιλανθρωπικό οργανισμό Open Society Foundations.