«Βυθίσατε τις τράπεζες»

23/09/2018, 21:34
euro-1605659_1920

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι το τραπεζικό σύστημα διανύει δύσκολες μέρες . Η ανάπτυξη της οικονομίας μηδενική, η πιάτσα νεκρή, επενδύσεις μηδέν. Άρα, ανύπαρκτη χορήγηση δανείων από τις τράπεζες και αυξημένα τα εν δυνάμει κόκκινα δάνεια που επέρχονται. Είναι χαρακτηριστικό που επιβεβαιώνει τα ανωτέρω ότι η Άλφα αύξησε τις προβλέψεις για τα κόκκινα δάνεια το τρίτο τρίμηνο. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τι επέρχεται με δεδομένο ότι η ποσοτική χαλάρωση και το QE κάνανε φτερά...

Την ίδια ώρα, ωστόσο, που οι τράπεζες ζουν ασφυκτικά, υπάρχουν και εκείνοι που θέλουν να επωφεληθούν παντοιοτρόπως. Και δεν είναι μόνο τα funds και οι γνωστοί άγνωστοι ντόπιοι και ξένοι κερδοσκόποι που χώνουν αλύπητα εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία των εποπτικών αρχών.

Είναι και οι εντιμότατοι φίλοι μας! Όσοι πλούτισαν από τις τράπεζες, εκδιώχθηκαν, δήθεν κυνηγήθηκαν και τώρα θέλουν να επιστρέψουν με αλλαγή του νόμου Τσακαλώτου προκειμένου να κυριαρχήσουν ξανά μέσα από νταραβέρια και πολιτικές συναλλαγές! Και οι ξένοι όπως ο Πόλσον και ο Ρος βλέπουν πως χάνονται τα λεφτά τους μέσα από σχέδια υπονόμευσης σκοτεινών κύκλων!

Kαι οι wannabe τραπεζίτες!

Γιατί εκτός από τους εντιμότατους φίλους μας αλλά και τους νυν τραπεζίτες που ρυθμίζουν κατά το δοκούν σκανδαλωδώς, μεροληπτικά διασώζοντας κάποιους «ημετέρους» και καταστρέφοντας άλλους, υπάρχουν και οι wannabe τραπεζίτες!

Εκείνοι που ποντάρουν στην κατάρρευση του συστήματος που θα οδηγήσει σε συγχωνεύσεις τραπεζών. Ούτως ώστε οι 4 να γίνουν 2. Η Εθνική με την Πειραιώς και η Eurobank με την Alpha. Και να ανοίξει ο χώρος για νέες τράπεζες από την αρχή. Να μπουν ξανά οι ίδιοι, με νέα σχήματα παρέα με μεγαλοεπιχειρηματίες και ξένους παίκτες, χωρίς βαρίδια και σκελετούς και να κυριαρχήσουν. Θα έχει μεγάλη σημασία, πάντως, κατά πόσον η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα επιτρέψει να υλοποιηθεί κατ’ αρχήν το σχέδιο των δύο τραπεζών που μετά βεβαιότητας θα κατέχουν δεσπόζουσα θέση στην αγορά και θα δημιουργήσουν συνθήκες μεταξύ καρτέλ και μονοπωλίου!

Για την ιστορία, πάντως, οι εντιμότατοι φίλοι μας μέσω των ΜΜΕ που ελέγχουν συνεχίζουν να επιτίθενται με άθλιο τρόπο στον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα και τους συνεργάτες του επειδή τολμάνε να κάνουν τη δουλειά του. Και τους απειλούν απροκάλυπτα! Συμπτώματα των καιρών...