Τα «κόκκινα» δάνεια και οι προοπτικές τους στο road show του Λονδίνου

20/09/2018, 13:15
ΕΧΑΕ

Η πορεία των μη εξυπηρετούμενων δανείων και κυρίως η προοπτική τους για μετά το 2019, βρέθηκε στο επίκεντρο των επαφών των ξένων επενδυτικών funds με τις ελληνικές τράπεζες στο road show του Ελληνικού Χρηματιστηρίου στο Λονδίνο.

Στο διήμερο road show (19 και 20/9) που πραγματοποιείται με την παρουσία περισσότερων από 30 ελληνικών εισηγμένων εταιριών, έχουν προγραμματιστεί πάνω από 650 συναντήσεις με σχεδόν 100 funds και 130 αναλυτές και διαχειριστές κεφαλαίων. Στους εκπροσώπους της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα παρουσιάσει σήμερα τις προοπτικές της ελληνικής Οικονομίας, καθώς και το Ολιστικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης της κυβέρνησης, επισημαίνοντας την υπεραπόδοση των δημοσιονομικών στόχων και την ασφάλεια του «μαξιλαριού» ρευστότητας που διαθέτει η χώρα, αίροντας την πίεση για έξοδό της στις αγορές άμεσα.

Οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και οι προβλέψεις για την αύξηση του ΑΕΠ, αποτέλεσαν βασικό ερώτημα προς τις τράπεζες κατά τις συναντήσεις τους με τα funds. Το ερώτημα αυτό ήταν συνδεδεμένο με την προοπτική των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τόσο για το τρέχον έτος, όσο κυρίως για την τριετία μετά το 2019, καθώς μάλιστα επίκειται η υποβολή νέας στοχοθεσίας των τραπεζών στον SSM για την περίοδο 2019 – 2021.

Το μείγμα στρατηγικής