Πώς να προστατευτείτε από τα κουνούπια με φυσικό τρόπο

19/08/2018, 13:53
kounoupia_aftodioikisi

Σε έξαρση ο ιός του Δυτικού Νείλου με τα πιο ενοχλητικά έντομα του καλοκαιριού να κυκλοφορούν παντού. Όλοι μας προσπαθούμε με κάθε τρόπο να τα εξαφανίσουμε τα κουνούπια από τα σπίτια μας και να προστατευτούμε από τα τσιμπήματά τους. Για να μην έχετε τις ανεπιθύμητες συνέπειες της φαγούρας, του πρηξίματος και της κοκκινίλας από τα τσιμπήματα των κουνουπιών, δείτε πως μπορείτε να προφυλαχθείτε, υιοθετώντας φυσικούς εντομοαπωθητικούς τρόπους.

Λεμόνι και γαρύφαλλα

Κόψτε μερικά λεμόνια στη μέση και καρφώστε πάνω τους μοσχοκάρφια. Ο συνδυασμός δεν αρέσει στα κουνούπια.

Σκόρδο

Καθαρίστε μερικές σκελίδες και βάλτε τες σε διάφορα μέρη στην βεράντα. Τα κουνούπια θα αποφύγουν να πλησιάσουν.

Αρωματικά φυτά

Βασιλικός, λεμονόχορτο, γεράνι, λεβάντα, μελισσόχορτο, φλισκούνι είναι μερικά από τα φυτά που λέγονται ότι απωθούν τα κουνούπια. Μπορούμε πολύ εύκολα να φυτέψουμε στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού μας. Εκτός της εντομοαπωθητικής τους ιδιότητας, μυρίζουν υπέροχα και ομορφαίνουν το χώρο που περνάμε τα απογεύματά μας.

Το πιο γνωστό φυσικό εντομοαπωθητικό είναι η citronella, πρόκειται για ένα φυτό με έντονη μυρωδιά που απομακρύνει τα κουνούπια. Αν δεν μπορείτε να έχετε μια γλάστρα στο μπαλκόνι σας, θα βρείτε διάφορα προϊόντα που βασίζονται σε αυτό το φυτό όπως εντομοαπωθητικά σπρέι ή γαλακτώματα, κεριά με αιθέριο έλαιο του φυτού κτλ.

Αιθέρια έλαια

Αιθέρια έλαια που μπορούν να απομακρύνουν τα κουνούπια είναι της λεβάντας και του ευκαλύπτου. Θα τα βρείτε και αυτά σε εντομοαπωθητικά σκευάσματα ή μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου σε ειδικές συσκευές διάχυσης.

Άλλες προληπτικές ενέργειες

Επίσης, ένας καλός τρόπος προκειμένου να αποφύγετε τα τσιμπήματα στις εξόδους σας φοράτε παντελόνι και μπλούζα με μακριά μανίκια.

Μην αφήνετε νερό να λιμνάζει στο μπαλκόνι σας. Το νερό που λιμνάζει προσελκύει τα κουνούπια.

Χρησιμοποιείτε τα εντομοαπωθητικά κεριά όταν κάθεστε έξω.

 

Πηγή: klik.gr