Ελέγξτε το life style των «κόκκινων» επιχειρηματιών!

19/08/2018, 13:31
Ελέγξτε το life style των «κόκκινων» επιχειρηματιών!

Την ώρα που το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων καθίσταται πιο επιτακτικό από ποτέ, προκειμένου οι συστημικές τράπεζες να ανακάμψουν και ταυτόχρονα να αποφύγουν μεγάλες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, η διοίκηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έρχεται να δώσει σαφή κατεύθυνση στο ζήτημα των ρυθμίσεων των μεγάλων επιχειρηματικών δανείων που δεν εξυπηρετούνται σε συνάρτηση πάντα με την πραγματική οικονομική δυνατότητα των βασικών μετόχων τους!Και τούτο διότι έχει παρατηρηθεί βασικοί μέτοχοι να έχουν πλουτίσει, να ζουν ζωή προκλητική διατηρώντας επαύλεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, σκάφη αναψυχής, καταθέσεις σε Ελβετία και φορολογικούς παραδείσους και ταυτόχρονα να μη βάζουν λεφτά στις επιχειρήσεις τους ρίχνοντας το μπαλάκι και την τελική ευθύνη απέναντι στην ΕΚΤ αλλά και τη Δικαιοσύνη, στις τράπεζες και στις διοικήσεις τους.

- Απομύζησαν τις επιχειρήσεις και τώρα δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη

Το ζήτημα θεωρείται μείζον καθώς ο ευρωπαϊκός ελεγκτικός μηχανισμός δεν μπορεί πλέον να ανεχθεί φαινόμενα επιχειρηματιών οι οποίοι έχουν επί χρόνια απομυζήσει τις επιχειρήσεις τους, λαμβάνοντας υπέρογκες αμοιβές Δ.Σ., ή άλλες παροχές μέσα από τη διαχείρισή τους και στην παρούσα φάση, αντί να βάλουν το χέρι στην τσέπη, είτε απέχουν ολοσχερώς είτε μετέρχονται περίεργες μεθόδους και τεχνάσματα προκειμένου να συνεχίσουν να ελέγχουν ανέξοδα τις καταρρέουσες επιχειρήσεις τους εις βάρος των τραπεζών, του ανταγωνισμού και της πραγματικής οικονομίας!

- Ο SSM και η παρακολούθηση του «έκλυτου βίου»

Σύμφωνα με απόλυτα ηλεγμένες πληροφορίες ο διοικητής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι σε συνεργασία με τον SSM έχουν αναλύσει εκτενώς το θέμα με τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα και έχουν αποστείλει οδηγία - κατεύθυνση στις συστημικές τράπεζες ως προς τον τρόπο και τη μεθοδολογία διαχείρισης των υπέρογκων «κόκκινων» δανείων και επιχειρηματιών! Η ντιρεκτίβα Ντράγκι - Στουρνάρα είναι σαφής και ξεκάθαρη και καλεί τις διοικήσεις των τραπεζών να ελέγξουν ολοκληρωτικά το life style των «κόκκινων» επιχειρηματιών, τις καταθέσεις τους σε Ελλάδα, εξωτερικό και φορολογικούς παραδείσους και να αναλύσουν μεθοδικά τον τρόπο διαβίωσής τους. .

- «Τσεκάρισμα» και στις λίστες (Λαγκάρντ, Panama papers κ.λ.π.)

Να «τσεκάρουν» δηλαδή το life style, πού ζουν, πώς ζουν, πόσα ξοδεύουν, αν έχουν βίλες στη Μύκονο και στα βόρεια προάστια, διαμερίσματα στο Λονδίνο, στο Μανχάταν και σαλέ στις ελβετικές Άλπεις, καθώς και αν διαθέτουν υπερπολυτελή γιοτ! Επιπροσθέτως θα πρέπει να ελεγχθεί εάν τα ονόματά τους και των στενών συγγενικών τους προσώπων περιλαμβάνονται στις περίφημες λίστες των καταθετών του εξωτερικού (Λαγκάρντ, Μπόργιανς, Panama papers κ.λ.π.). Γιατί δεν μπορεί, λέει ο SSM, να διάγουν βίο μεγιστάνων, να μη βάζουν λεφτά στις επιχειρήσεις και από πάνω να τις ελέγχουν κιόλας με ορισμένους τραπεζίτες να τους κάνουν πλάτες ή στραβά μάτια.

- Νέες διοικήσεις και οι φάκελοι στον εισαγγελέα

Γιαυτό άλλωστε και η ξεκάθαρη χωρίς παρεκκλίσεις θέση της ΕΚΤ είναι ότι αν οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες δεν βάζουν λεφτά, τότε οι τράπεζες θα πρέπει να τους παίρνουν τις επιχειρήσεις, να ορίζουν δικές τους διοικήσεις και ταυτόχρονα να στέλνουν τους φακέλους στον εισαγγελέα!Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και η διοίκηση Ντράγκι πολύ ευαίσθητη σε τέτοιου είδους θέματα. Τα οποία ανοίγουν ζητήματα ιδιαίτερων σχέσεων παραδοσιακών ή προβεβλημένων και προνομιακών επιχειρηματιών με τραπεζίτες και σαφείς υπόνοιες ότι οι τελευταίοι με την ένοχη ανοχή τους στηρίζουν κατά παρέκκλιση και εις βάρος του φορολογούμενου ελληνικού λαού συγκεκριμένα επιχειρηματικά, ξενοδοχειακά ή βιομηχανικά συμφέροντα στρεβλώνοντας παράλληλα τον ανταγωνισμό!

- Οι διοικήσεις των τραπεζών και ο διαχρονικός προβληματισμός

Ο προβληματισμός της ΕΚΤ επικεντρώνεται ως γνωστόν και στις διαχρονικές διοικήσεις των τραπεζών! Και το ξέρουν καλά άλλωστε όλοι πως απαίτηση της ΕΚΤ υπήρξε η αλλαγή προσώπων στην ηγεσία του εγχώριου τραπεζικού συστήματος , προκειμένου να μη συνεχίσουν να μετέχουν στη διοίκηση και στη λήψη αποφάσεων των τραπεζών όλοι όσοι έμμεσα ή άμεσα ευθύνονται για την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος. Γιαυτό άλλωστε και οι σημερινές διοικήσεις θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές καθώς τόσο ο Ντράγκι όσο και ο Στουρνάρας είναι... εδώ και βλέπουν!!!