Κροίσοι βιομήχανοι και πρώην τραπεζίτες με πτωχευμένες επιχειρήσεις και τράπεζες!

13/08/2018, 08:53
46_BASIKI

Τελικά, αυτό μόνο στην Ελλάδα μπορεί να συμβαίνει. Μετά από μια τέτοια οικονομική καταστροφή, μια πρωτοφανή κρίση που σάρωσε τα πάντα, οι πρωταίτιοι της κατάρρευσης, τραπεζίτες και μεγαλοεπιχειρηματίες-βιομήχανοι να έχουν καταστεί κροίσοι, αφήνοντας πίσω τους πτωχευμένες τράπεζες που χρειάστηκαν αλλεπάλληλες κεφαλαιοποιήσεις εις βάρος του ελληνικού λαού και υπερδανεισμενες-πτωχευμένες, επί της ουσίας, επιχειρήσεις και βιομηχανίες!

Τραπεζίτες νταραβεριτζήδες

Γιατί η αλήθεια είναι αυτή: στην Ελλάδα της καταστροφής οι τραπεζίτες που άφησαν πίσω τους τη σκόνη της κατάρρευσης όχι μόνο δεν υποφέρουν οικονομικά αλλά αντιθέτως διαθέτουν offshore σε τράπεζες του εξωτερικού και φορολογικούς παραδείσους όπου φυγάδευαν τα χρήματά τους την ίδια ώρα που καλούσαν την κοινωνία να φέρει τις αποταμιεύσεις της στις ελληνικές τράπεζες! Με βίλες σε Ελλάδα και εξωτερικό, με σχέσεις υπόγειες με επιχειρηματίες, με μπίζνες σε άλλα ονόματα, όπως φημολογείται, έφαγαν, ήπιαν, γλέντησαν και γελούν εις βάρος του ελληνικού λαού! Και δυστυχώς παρά την καταστροφή ορισμένοι ακόμη και σήμερα νταραβερίζονται ασύδοτα με επιχειρηματίες και βιομηχάνους τους οποίους καλύπτουν, ενισχύουν και χρηματοδοτούν νοθεύοντας τον ανταγωνισμό υπό συνθήκες ύποπτες που θα πρέπει να ερευνηθούν! Έχουμε γράψει και για τους πτωχευμένους ξενοδόχους και για τους πτωχευμένους βιομηχάνους και για άλλους πολλούς!


Επιχειρηματίες-βιομήχανοι τρώνε και πίνουν εις υγείαν των κορόιδων

Αντιστοίχως, είμαστε παρατηρητές του φαινομένου μεγαλοεπιχειρηματίες και βιομήχανοι που οι εταιρείες τους πτώχευσαν αφού πρώτα εξασφάλισαν χαριστικά θαλασσοδάνεια να διαβιούν πολυτελώς, να διαθέτουν λογαριασμούς σε ξένες τράπεζες, ακίνητα στην Ελβετία από το Γκστάαντ μέχρι το Βερμπιέ (φωτογρ.), να διαθέτουν σπίτια στα θέρετρα του νεοπλουτισμού και της σπατάλης όπως η Μύκονος, βίλες στα βόρεια προάστια και διαμερίσματα στο Μανχάταν και στο Λονδίνο, και να περιδιαβαίνουν τις ελληνικές θάλασσες με τα 45μετρα κότερά τους!!! Και το προκλητικό είναι ότι όλοι αυτοί, ξεπερνώντας τα όρια του θράσους, επιδιώκουν να διοικούν τις πτωχευμένες επιχειρήσεις τους με την ένοχη ανοχή των τραπεζών, χωρίς να βάζουν λεφτά και το χέρι στην τσέπη, αλλά μέσα από τερτίπια, διαπλοκή και λογιστικές μηχανορραφίες!!!



Η απειλή για επιστροφή στην κρίση

Το πρωτοφανές αυτό φαινόμενο των τραπεζιτών και βιομηχάνων-επιχειρηματιών που έχουν καταστεί κροίσοι αφού πρώτα πτώχευσαν τράπεζες και επιχειρήσεις, έβγαλαν τα λεφτά τους έξω και σήμερα παριστάνουν τους επενδυτές, αξίζει ιδιαίτερης μνείας και βαθιάς δημοσιογραφικής έρευνας. Όχι για λόγους εντυπώσεων αλλά για την ουσία! Επειδή η διατήρηση αυτής της νοοτροπίας, των θαλασσοδανείων, του νταραβεριού και του πάρε-δώσε απειλεί την ανάκαμψη της οικονομίας, στρεβλώνει τον ανταγωνισμό και οδηγεί μαθηματικά σε επανάληψη της οικονομικής τραγωδίας που όλοι βιώσαμε για μια δεκαετία...