Οι Financial Times ανατέμνουν την Ελλάδα της... εξόδου

09/08/2018, 18:34
image-1-690

Το τι άλλαξε και τι όχι η κρίση στην Ελλάδα εξετάζουν με σημερινό τους άρθρο οι Financial Times, στο οποίο μεταξύ άλλων διαπιστώνεται ότι εξακολουθεί να υφίσταται ένα αναποτελεσματικό σύστημα δημόσιας διοίκησης και ο δημόσιος τομέας να παραμένει πολιτικοποιημένος.

«Η Ελλάδα βίωσε οκτώ χαμένα χρόνια», γράφουν χαρακτηριστικά οι FT. Από το 2010 η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί κατά 1/4, το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών κατά 1/3. Πάνω από 300.000 άνθρωποι μετανάστευσαν, ενώ όσοι έμειναν πίσω είναι αντιμέτωποι με ανεργία στο 20%, σημειώνεται στο δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας.

Καθώς η χώρα οδεύει προς την 20ή Αυγούστου και την έξοδο από τα Μνημόνια, το ερώτημα είναι αν αυτά τα «τραυματικά χρόνια» λειτούργησαν ως κάθαρση έστω μερικών προβλημάτων που οδήγησαν την Ελλάδα στην κρίση. «Οι μεταρρυθμίσεις που έχει δεσμευτεί να κάνει η Αθήνα αποσκοπούν να αντιμετωπίσουν καταφανείς ελλείψεις: ένα καταστρεπτικό συνταξιοδοτικό σύστημα, μια υπερβολική γραφειοκρατία και τα βαθιά ριζωμένα προβλήματα τη φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής», σημειώνει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Η προώθηση της ανάπτυξης