Volkswagen Touareg: Η νέα ναυαρχίδα της εταιρείας

01/08/2018, 16:45
new-touareg-r-line-white-22

Η άφιξη του νέου Volkswagen Touareg στη χώρα μας αποτελεί γεγονός, ενώ σπεύσαμε να το υποδεχτούμε ώστε να έχουμε μια σύντομη πρώτη επαφή μαζί του. Ελάτε να δούμε αναλυτικότερα τη ναυαρχίδα της Volkswagen στην πλούσια γκάμα των SUV που διαθέτει. Μόλις το αντικρίζεις καταλαβαίνεις ότι βρίσκεται στην κορυφή της ιεραρχίας των SUV, αρχικά λόγω των διαστάσεών του. Το μήκος φτάνει τα 4.878 χλστ., το πλάτος τα 1.984 χλστ. και το ύψος τα 1.702 χλστ., ενώ είναι δομημένο πάνω στην πλατφόρμα MLB.

Πέρα από τις σεβαστές του διαστάσεις επιβάλλεται εμφανισιακά με τη μεγάλη χρωμιωμένη μάσκα, τα εμπρός-πίσω led φωτιστικά σώματα και την κλίση της οροφής. Οι περισσότερες μεταλλικές του επιφάνειες είναι λείες, αλλά σε καμμία περίπτωση δεν πρόκειται για ένα τετραγωνισμένο SUV. Είναι αρχοντικό στο μάτι και σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητο.

Αν και κλισέ η έκφραση, θα πούμε ότι το εσωτερικό του νέου Touareg είναι βγαλμένο από το μέλλον, καθώς το επονομαζόμενο προαιρετικό «Innovision Cockpit» απαρτίζεται από ψηφιακό πίνακα οργάνων 12 ιντσών και από μεγάλη οθόνη αφής 15 ιντσών του συστήματος πολυμέσων «Discover Premium», το οποίο όμως θέλει τον χρόνο του για να το μάθεις. Επομένως, καταλαβαίνετε ότι ψάχνεις με το μικροσκόπιο κουμπί εντός του νέου Touareg.



Το υλικό που σκεπάζει το επάνω τμήμα του ταμπλό και τα πάνελ των θυρών ψηλά είναι αφρώδες, ωστόσο θα θέλαμε να ισχύει το ίδιο και για τα χαμηλότερα τοποθετημένα πλαστικά. Ανάλογα με το γούστο του καθενός τα διακοσμητικά υλικά, όπως ξύλο και μέταλλο, μπορούν να επιλεγούν από τα τρία πακέτα «Atmosphere», «Elegance» και «R-Line». Οι χώροι είναι άνετοι, με τους πίσω επιβάτες να αισθάνονται ότι βρίσκονται σε μια υπερυψωμένη λιμουζίνα.

Φυσικά, δεν απουσιάζει ο κρυφός φωτισμός (30 διαφορετικών αποχρώσεων), η λειτουργία μασάζ για τα καθίσματα, ενώ η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ φτάνει τα 810 λίτρα. Στο πρόσωπο του νέου Touareg εκφράζεται η σύγχρονη τεχνολογία αιχμής, καθώς εξοπλίζεται με «Night Vision», που αναγνωρίζει με τη βοήθεια θερμικής κάμερας ανθρώπους ή ζώα στο σκοτάδι, με σύστημα υποβοήθησης ελέγχου εμπρός διασταυρούμενης κυκλοφορίας «Intersection Assist», με ενεργούς προβολείς «IQ. Light-LED matrix», με «Head-up Display», και αν συνεχίσουμε να απαριθμούμε θα γίνουμε κουραστικοί.

Στο λανσάρισμά του το νέο Touareg προσφέρεται με V6 πετρελαιοκινητήρα 3 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 231 ίππους και 500 Nm ροπής ή 286 ίππους και 600 Nm ροπής, ενώ συνοδεύεται από αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης 4Motion. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε επτά διαφορετικά προγράμματα οδήγησης (Eco, Comfort, Normal, Sport, Individual, Offroad, Snow). Παράλληλα, το σύστημα ενεργούς τετραδιεύθυνσης επιτρέπει στους πίσω τροχούς να στρίβουν σε αντίθετη κατεύθυνση από τους μπροστινούς σε ταχύτητες έως 37 χλμ./ώρα και προς την ίδια κατεύθυνση σε υψηλότερες ταχύτητες, αυξάνοντας έτσι το επίπεδο πρόσφυσης.

Στα λίγα χιλιόμετρα που διανύσαμε πίσω από το τιμόνι του νέου Touareg προλάβαμε να διαπιστώσουμε το δυναμικό και στιβαρό «πάτημά» του στην άσφαλτο, τη θωράκιση σε επίπεδο ηχομόνωσης, το μεστό σε αίσθηση σύστημα διεύθυνσης, την ικανότητά του να περνά ανέπαφα από λακκούβες και ανισόπεδα κομμάτια.

Στη διάθεσή μας είχαμε την ισχυρότερη έκδοση των 286 ίππων, η οποία μας απέδειξε πόσο εύκολα μπορεί να κινήσει το θηριώδες SUV των σχεδόν δύο τόνων, αν και θα θέλαμε λίγο αμεσότερη απόκριση στο γκάζι κατά την εκκίνηση και στις επιταχύνσεις εν κινήσει. Στην ελληνική αγορά το νέο Touareg κοστολογείται στα 77.700 ευρώ με τους 231 ίππους και στα 84.000 ευρώ με τους 286 ίππους. Οι ναυαρχίδες, βλέπετε, έχουν και τις ανάλογες τιμές, οι οποίες εμπεριέχουν στην προκειμένη περίπτωση χώρους, έκτος δρόμου ικανότητες, πολυτέλεια, δύναμη και τεχνολογική υπεροχή.