Πατούλης: "Τα πέντε ψέματα της κ. Δούρου"

27/07/2018, 11:44
PATOYLIS DOYROY

Με μια λεπτομερέστατη ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος Γιώργος Πατούλης, αποδομεί μια προς μια τις αιτιάσεις της περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου για την πλημμύρα που έπληξε το Μαρούσι, χθες Πέμπτη. Στη συνέχεια της ανακοίνωσής του, ο Δήμος Αμαρουσίου καλεί την κυρία Δούρου να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες και τη Δημοτική Αρχή του Αμαρουσίου και να υλοποιήσει όσα υποσχέθηκε ή να παραιτηθεί.

Τα πέντε ψέματα, όπως καταγράφονται στην ανακοίνωση, και οι απαντήσεις του Δήμου έχουν ως εξής:


  1. Η περιφέρεια Αττικής κάνει λόγο στην ανακοίνωσή της για υπαίθριο δημοτικό πάρκινγκ. Η αλήθεια είναι ότι ο χώρος που πλημμύρισε, δεν είναι δημοτικός και δεν είναι αδειοδοτημένο πάρκινγκ. Είναι χώρος που ανήκει σε ιδιώτες. Και φυσικά ποτέ ο συγκεκριμένος χώρος δεν μπαζώθηκε από το Δήμο και φυσικά ποτέ δεν είχε νόμιμη χρήση πάρκινγκ.

  2. Δεν υπάρχει σήμερα κανένα εγκαταλελειμμένο παράνομο αμαξοστάσιο του Δήμου, στην οδό Αγ. Αθανασίου. Η αλήθεια είναι ότι το αμαξοστάσιο έχει απομακρυνθεί εδώ και χρόνια και ο συγκεκριμένος χώρος είναι σήμερα ελεύθερος.

  3. Δεν έχει καμία σχέση ο Δήμος με τον πλακοσκεπή αγωγό, πάνω στην κοίτη του ρέματος, που αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η αλήθεια είναι ότι ο αγωγός δεν κατασκευάστηκε από το Δήμο Αμαρουσίου. Υπάρχει εκεί τουλάχιστον από τη δεκαετία του 1980 και προφανώς έχει κατασκευαστεί από κάποια υπηρεσία είτε του Κεντρικού Κράτους, είτε της τότε Νομαρχίας.

  4. Μιλά η κα Δούρου για μπάζωμα της φυσικής κοίτης του ρέματος σε τρία σημεία. Η αλήθεια είναι ότι αρμόδια για τον καθαρισμό των ρεμάτων είναι η Περιφέρεια Αττικής. Αν σήμερα λοιπόν είναι μπαζωμένη η κοίτη του ρέματος, τι κάνατε κυρία Δούρου τέσσερα χρόνια για να την ξεμπαζώσετε; Δεν ασκήσατε την υποχρέωσή σας; Δεν είστε υπεύθυνη γι αυτό;

  5. Μιλούν από την περιφέρεια Αττικής για καθυστερήσεις του Δήμου Αμαρουσίου όσον αφορά στην ολοκλήρωση των μελετών για τη διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς.