Στο… περίμενε χιλιάδες δικαιούχοι για το Κοινωνικό Μέρισμα

13/07/2018, 19:11
ΜΕΡΙΣΜΑ

Αγνωστο παραμένει μέχρι και σήμερα το αν και πότε θα δοθεί το Κοινωνικό Μέρισμα, μια από τις ελάχιστες παροχές που έμειναν να θυμίζουν το κοινωνικό κράτος των ετών προ του Μνημονίου και της επιτήρησης της Ελληνικής Οικονομίας!

Οι μεγαλόστομες αναφορές κυβερνητικών στελεχών για την αναδιανομή του πλεονάσματος παραμένουν αδειανά πουκάμισα, καθώς αν και άνοιξαν το χορό ενός νέου ρεσιτάλ παροχολογίας, χιλιάδες δικαιούχοι ακόμα το… περιμένουν ως μια μικρή έστω ανάσα στους ήδη βεβαρυμένους οικογενειακούς προϋπολογισμούς –το μόνο που είναι γνωστό μέχρι στιγμής είναι ότι τα δικαιολογητικά για την ηλεκτρονική υπαγωγή σ’ αυτή τη… διευκόλυνση έχουν υποβληθεί με βάση τα όσα ίσχυαν το 2017. Και για να γίνουμε πιο σαφείς, η ηλεκτρονική διεύθυνση www.koinonikomerisma.gr αναφέρει πως οι ωφελούμενοι πολίτες θα πρέπει να συμπληρώσουν τον ΑΜΚΑ τους, έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου, ένα προσωπικό τους e-mail και το ΙBAN τραπεζικού λογαριασμού.

Για την… ιστορία και μόνο αξίζει να αναφέρουμε ότι το ποσό του Κοινωνικού Μερίσματος ανά δικαιούχο μπορεί -κατά περίπτωση- να ανέλθει σε ποσό ύψους 650€.

Κανείς δεν γνωρίζει το πότε θα ξεκινήσει η υλοποίηση του φετινού προγράμματος, ωστόσο όπως αναφέρουν πληροφορίες, μπορεί να πάρει μερικούς μήνες καθώς ίσως να μπει κι αυτό στις προεκλογικές ανακοινώσεις που θα κάνει από τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας.