ΝΔ: «Μόνη διέξοδος για τη χώρα οι εθνικές εκλογές»

13/07/2018, 18:36
elliniko-koinovoulio_aftodioikisi

Για κυβέρνηση που μέρα με τη μέρα φυλλοροεί και παραπαίει έκανε λόγο με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία η οποία κάνει λόγο για πρωτοφανή γεγονότα στον κοινοβουλευτικό βίο αυτής της χώρας και προκρίνει ως μόνη διέξοδο την προσφυγή στις κάλπες.

Η ανακοίνωση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ήρθε λίγη ώρα μετά την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον πολυσυζητημένο «Κλεισθένη».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΔ, ο «Κλεισθένης» δεν πήρε ψήφο εμπιστοσύνης καθώς την απλή αναλογική στις περιφερειακές εκλογές υπερψήφισαν 150 βουλευτές και την αλλαγή της ημερομηνίας των εκλογών 149 έναντι 122 και ένας βουλευτής ψήφισε «παρών» ενώ θα έπρεπε ο αριθμός των υπερψηφισάντων να έφτανε τουλάχιστον τους 151, κατά τα κοινοβουλευτικά ειωθότα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» υπερψηφίστηκε από 150 βουλευτές της συμπολίτευσης και καταψηφίστηκε από 123 της αντιπολίτευσης Η τροπολογία για την ταυτόχρονη διεξαγωγή αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών, υπερψηφίστηκε από 149 βουλευτές έναντι 122, ενώ ένας βουλευτής ψήφισε «παρών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:

«Όσο και να επιχειρούν να το κρύψουν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος, ο περιβόητος Κλεισθένης τους δεν πήρε χθες ψήφο εμπιστοσύνης. Την απλή αναλογική στις περιφερειακές εκλογές ψήφισαν 150 βουλευτές και την αλλαγή της ημερομηνίας των εκλογών 149.

Μέρα με τη μέρα η κυβέρνηση αυτή φυλλορροεί και παραπαίει. Είναι κοινοβουλευτικά πρωτοφανές, μείζονες αποφάσεις να λαμβάνονται χωρίς τουλάχιστον 151 ψήφους.


Η μόνη διέξοδος για τη χώρα είναι οι εθνικές εκλογές».