Θρίλερ δίχως τέλος για την Folli Follie

09/07/2018, 09:25
1

Δεν έχει τέλος το θρίλερ με τη Folli Follie, η διαπραγμάτευση της μετοχής της οποίας έχει ανασταλεί εδώ και καιρό στο χρηματιστήριο. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς παραπέμπει όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για το αδίκημα χειραγώγησης της αγοράς μέσω διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η συλλογή στοιχείων που η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει ζητήσει από όλα τα μέλη του ΧΑΑ σχετικά με τις θέσεις που εκείνα έχουν στη Folli Follie, τόσο στους δικούς τους λογαριασμούς όσο και σε λογαριασμούς πελατών τους. Πρόκειται για μια διαδικασία που τυπικά ακολουθείται στο πλαίσιο της συνολικής έρευνας που διεξάγει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την υπόθεση Folli Follie.

Και τα στελέχη της Fosun;

Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής αν στα μέλη του Δ.Σ. που θα παραπεμφθούν συμπεριλαμβάνονται και τα μη εκτελεστικά μέλη του συμβουλίου, που κάποια εξ αυτών ανήκουν στον Κινέζο επενδυτή Fosun. Η κινεζική πλευρά, προς ώρας, έχει περιοριστεί στην… αναμονή των εξελίξεων και ουδείς γνωρίζει τις επόμενες κινήσεις της. Πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει τα τελευταία 24ωρα αναφέρουν ότι η FF έχει αναθέσει στη Rothschild να βρει στρατηγικό επενδυτή και ταυτόχρονα να διευθετήσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω των όρων των ομολογιακών δανείων της εταιρείας.

Ο χρόνος μάλιστα μετρά αντίστροφα, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να χαθούν συμβάσεις αντιπροσώπευσης που έχει συνάψει η Folli Follie και ταυτόχρονα η επενδυτική τράπεζα καλείται να πείσει τους ομολογιούχους της εταιρείας να μην καταγγείλουν τα δάνεια και να συμφωνήσουν στην αναδιάρθρωση.

Σημαντική συνεισφορά σε αυτή την κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσης θα έχει ο έλεγχος που πραγματοποιεί η Alvarez & Marshall στις θυγατρικές στην Ασία ώστε να διακριβωθούν οι δυνατότητες αναδιάρθρωσης του ομίλου και η αλλαγή ιδιοκτησίας.

Οι επόμενες κινήσεις

Ήδη από την ερχόμενη Δευτέρα εξαντλείται η προθεσμία για τους περισσότερους (εκτός αυτών που βρίσκονται εκτός Ελλάδος και ζήτησαν παράταση) της παροχής στοιχείων προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Αν δεν δοθούν επαρκείς εξηγήσεις, οι υπηρεσίες της Επιτροπής θα τρέξουν τις διαδικασίες που προβλέπονται ώστε να ολοκληρωθεί ο φάκελος να έλθει το ταχύτερο δυνατόν (η εντολή που έχει δοθεί εντός δεκαπενθημέρου) το θέμα στο Δ.Σ. και να επιβληθούν οι διοικητικές κυρώσεις που προβλέπονται σε περιπτώσεις χειραγώγησης και εν συνεχεία τα στοιχεία να διαβιβαστούν στη δικαιοσύνη προς ποινική διερεύνηση της υπόθεσης.