Στο μάτι του κυκλώνα τα νέα δάνεια Μπόμπολα!!!

03/07/2018, 13:59
bobolas-1

Στον έλεγχο των δανείων της οικογένειας Μπόμπολα, τα οποία συνάφθηκαν από το 2016 και μετά, προχωρεί η Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας, Γιάννης Στουρνάρας, έδωσε εντολή στους ελεγκτές της ΤτΕ να διενεργήσουν ελέγχους και να συντάξουν πόρισμα για τα δάνεια Μπόμπολα από το 2016 και μετά, είτε αυτά αφορούν σε νέες συμβάσεις χρηματοδότησης είτε αναχρηματοδοτήσεις παλαιότερων δανείων.
Όπως επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι, ο έλεγχος αυτός προέρχεται κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας και έχει ως αφορμή μεγάλη αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανείων άνω των 85 εκατομμυρίων ευρώ, για τα οποία ζητείται να διερευνηθούν οι όροι, οι εγγυήσεις, τα επιτόκια και γενικότερα εάν η οικογένεια Μπόμπολα αντιμετωπίστηκε από τις τράπεζες ευνοϊκά, με διάκριση δηλαδή σε σχέση με άλλους πολίτες της χώρας.

Κατά τις ίδιες πηγές η εντολή ελέγχου από την ΤτΕ αφορά στο σύνολο των δανείων της οικογένειας Μπόμπολα και επεκτείνεται σε κάθε εταιρεία με την οποία υπάρχει συγγενής σχέση, από την εκδοτική Πήγασος, δηλαδή, έως και τον εργοληπτικό όμιλο Ελλάκτωρ!
Από την Τράπεζα της Ελλάδος, λένε οι πληροφορίες ότι ειδικά η αναχρηματοδότηση θα τεθεί υπό εξονυχιστικό έλεγχο, καθώς σε αυτήν αναφέρεται ειδικά η εισαγγελική παραγγελία η οποία, ωστόσο, ζητεί να ελεγχθούν και όλες όσες τυχόν άλλες συμβάσεις έχουν συναφθεί από το 2016 και εντεύθεν.

Επιπροσθέτως, από την ΤτΕ αξιόπιστες πηγές υποστηρίζουν ότι την εν λόγω αναχρηματοδότηση έχουν πραγματοποιήσει δύο συστημικές τράπεζες, τα στελέχη των οποίων θα τεθούν υπό κρίση εάν ενήργησαν με βάση το συμφέρον των τραπεζών ή εάν προέβησαν σε χρηματοδοτήσεις χαριστικές και με όρους ευνοϊκούς υπέρ της οικογένειας Μπόμπολα.